«Він не міг повірити, що може бути так»: Маркевич здивував ексзірку Дніпра своїм підходом – зізнання Федорчука

Переглядів 1322
Данило Моісеєнков Данило Моісеєнков
1 голос
«Він не міг повірити, що може бути так»: Маркевич здивував ексзірку Дніпра своїм підходом – зізнання Федорчука
Джаба Канкава та Валерій Федорчук. Фото: Getty Images
Колишній півзахисник Дніпра Валерій Федорчук розповів про тренування під керівництвом Мирона Маркевича у сезоні 2014-2015 та реакцію на них Джаби Канкави.

Валерій Федорчук належав Дніпру з 2010 року, але грати за дніпрян почав лише з сезону 2014-2015. В тому ж сезоні команда під керівництвом Мирона Маркевича дійшла до фіналу Ліги Європи, де програла Севільї із рахунком 2:3.

Експівзахисник розповів, як команда досягла такого результату.

«Завжди такі результати – це в першу чергу футболісти. Там зібралися хороші футболісти, з великим досвідом, які в українському футболі багато що побачили.

Був до цього Хунде Рамос, який показав, що буває інший футбол – більш європейський, більш інтенсивний».

Також Валерій згадав, як його тодішній партнер по команді Джаба Канкава не зрозумів, чому Маркевич на тренуваннях дає маленькі навантаження.

«Потім прийшов Мирон Маркевич. Навіть розповім історії з Джабою Канкавою. Тренування закінчилося, а Джаба стоїть: «Що це? Це все?», типу що кінець тренування?

Він не міг повірити, що може бути так, що не треба багато тренуватися. У Маркевича були такі тренування, що мало не пішки походив і кінець», – сказав Федорчук для ютуб-каналу «Брутальний футбол».

  • У 2016 році півзахисник залишив Дніпро та перейшов до Динамо. Всього за дніпрян він зіграв 45 матчів, в яких забив один гол та віддав дві результативні передачі.
  • Рамос працював у дніпровській команді з 2010-го по 2014 роки: 139 матчів, 80 перемог, 29 нічиїх та 30 поразок.
  • Маркевич очолив Дніпро у 2014 році та пішов звідти у 2016-му: 91 гра, 51 перемога, 19 нічиїх та 21 поразка.
  • 37-річний Канкава зараз виступає за братиславський Слован. У 2007 році він перейшов до дніпрян із київського Арсеналу, а у 2015-му був проданий до французького Реймса. З 2011-го по 2012 роки хавбек грав у Кривбасі на правах оренди.
  • За ці роки грузин провів у Дніпрі 136 ігор, в яких забив п'ять голів та віддав п'ять асистів.