«Він привніс у АПЛ нову ідею»: в Англії не приховують захоплення роботою колишнього головного тренера Шахтаря

Переглядів 32946
Олександр Калінін Олександр Калінін
1 голос
«Він привніс у АПЛ нову ідею»: в Англії не приховують захоплення роботою колишнього головного тренера Шахтаря
Роберто Де Дзербі, фото: Sky Sports
Роберто Де Дзербі отримав порцію компліментів за свою роботу у Брайтоні від свого колеги з Арсеналу Мікеля Артети напередодні очної зустрічі.

У неділю, 14-го травня, Арсенал вдома прийме Брайтон у рамках поєдинку 36-го туру чемпіонату Англії. Головний тренер «канонірів» Мікель Артета, розповідаючи про матч, зупинився на постаті менеджера «чайок» Роберто Де Дзербі.

«Це справді згуртована команда. Те, як вони грають під керівництвом Роберто та тренерського штабу, просто чудово, дивитися на їхню гру одне задоволення. Він привніс до ліги нову ідею, і це також інший виклик для тренерів».

Мікель Артета, фото: Getty Images

Артета вважає, що італієць зміг не тільки не погіршити напрацювання його попередника Грема Поттера, але й покращити команду.

«Це те, що треба. Ми хочемо бути найкращою лігою у світі, і нам потрібні найкращі менеджери та найкращі гравці. Те, що він зробив з командою, після того, що Поттер залишив у клубі, просто неймовірно. Це буде дуже тяжкий матч», – наводить слова іспанця пресслужба Арсеналу.

В цьому сезоні Артета і Де Дзербі вже зустрічалися двічі:

  • у листопаді Брайтон обіграв Арсенал (3:1) у матчі 1/16 фіналу Кубка ліги;
  • наступного місяця «каноніри» взяли реванш вже у АПЛ (4:2).

На даний момент Арсенал займає другу сходинку у турнірній таблиці, Брайтон йде сьомим. Нагадаємо, що Де Дзербі очолював Шахтар у сезоні 2021/22 і виграв з ним Суперкубок України.