Він вам не з батальйону «Монако»: Суркіс змусив вибачатися українських журналістів за наклеп

Переглядів 1014
Олександр Карпенко Олександр Карпенко
1 голос
Він вам не з батальйону «Монако»: Суркіс змусив вибачатися українських журналістів за наклеп
Брати Суркіси. Фото: Google
Народний депутат України та почесний президент київського Динамо Григорій Суркіс завдав репутаційного удару виданню «Українська правда».

На вимогу політика «УП» опублікувала спростування власної недостовірної інформації, яка була опублікована в матеріалах, в яких фігурував старший з братів Суркісів.

Юрист Дмитро Бріф, який працює в структурі Динамо повідомив, що в ході офіційного листування редакція «УП» визнала помилку у розслідуванні «Батальйон МОНАКО»., у якому, серед іншого, зазначається, що Григорій Суркіс не брав участі у засіданнях Верховної Ради майже пів року.

Суркіс надав «Укрправді» документи, які підтверджують, що в період з 23 лютого 2022 року він взяв участь в 14 з 21 засіданнях ВРУ, під час яких проводилась фіксація присутності та поіменне голосування.

«Також Григорій Суркіс спростовує інформацію, викладену у розслідуванні «Батальйон МОНАКО». УП знайшла елітних біженців на Лазурному узбережжі щодо можливого вивезення коштів членами родини Суркіс. Документи, які він надіслав стверджують, що жодна особа, яка перетинала кордон разом з Ігорем та Григорієм Суркісами не здійснювала декларування коштів ні на українській, ні на угорській митницях», - йдеться у спростуванні.

Юрист звинуватив УП в грубому порушенні міжнародних стандартів ЗМІ, адже від початку війни проти України її кореспонденти жодного разу не звернулися до Григорія Суркіса за коментарем щодо опублікованих неправдивих відомостей. Водночас відсутня інформація щодо легальності перетину кордону двома онуками Григорія та Ігоря Суркісів, які є військовозобов'язаними (20 і 28 років).

Нагадаємо, що брати Суркіси неодноразово потрапляли у скандали після початку війни. Так, 22 квітня Суркіса-старшого було затримано при перетині кордону. Почесний президент ФФУ намагався вивезти 13 годинників, яких не було у декларації.