«Він веде себе як інфокілер»: пресаташе збірної України висловився про конфлікт з Андріюком

Переглядів 636
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
«Він веде себе як інфокілер»: пресаташе збірної України висловився про конфлікт з Андріюком
Андрій Павелко та Костянтин Андріюк. Колаж: FanDay.net
Відомий футбольний журналіст Михайло Співаковський поспілкувався з пресаташе збірної України Олександром Гливинським після пресконференції президента УАФ Андрія Павелка, на яку не пустили блогера Костянтина Андріюка.

25 січня у Києві відбулася спеціальна пресконференція президента Української асоціації футболу Андрія Павелка. На захід не було акредитовано одного з головних критиків керівника нашого футболу, журналіста Костянтина Андріюка.

Співаковський після пресконференції запитав у Гливинського про кількість журналістів, яким було заборонено допуск на захід Павелка, окрім Андріюка.

Гливинський відповів, що він був проти акредитації Андріюка через його негативне ставлення до президента УАФ.

«Я, зокрема, був проти акредитації Андріюка через свідому фабрикацію ним даних для цілеспрямованої дискредитації Андрія Павелка, що не сумісне з поняттям «журналістики». І саме про недотримання цих принципів учора я й казав. Рішення не видавати акредитацію Андріюку було колективним».

Також Гливинський на прикладі Андріюка розповів, що він розуміє під поняттям «журналіст».

«Точно не посвідчення. Його може зобразити кожен, тим паче у комп'ютері.

Андріюк поводиться як відвертий інфокілер, неодноразово фабрикуючи дані. Саме це я мав на увазі, говорячи, що він «уже давно на журналіст», а не тому, що він не має посвідчення», – написав Співаковський у телеграм-каналі ТаТоТаке після спілкування з Гливинським.

Нагадаємо, що президент УАФ Андрій Павелко перебуває під слідством. Функціонера підозрюють у розкраданні одного мільйона євро на угоді з будівництвом заводу з виробництва штучних покриттів для футбольних полів.

Суд арештував до 22 січня 2023 року з можливістю внесення застави у розмірі 9,8 мільйона гривень. Цією можливістю функціонер успішно і скористався.

X