«Виправдання нам немає»!

Переглядів 162
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів

Епізод у дебюті, за великим рахунком, був вирішальним. Олександр Кучер пішов у підкат проти Маріо Гетце, у м’яч не зіграв, і, як здалося на повторах, зачепив німця. Арбітр із Шотландії одразу вказав на «позначку», а після консультацій, очевидно, з асистентом на лінії воріт, показав захисникові «гірників» червону картку. Екс-арбітр ФІФА Мирослав Ступар у інтерв’ю «УФ» так прокоментував цей епізод: «Арбітр витримав усі рекомендації. Гравець «Баварії» не знаходився по центру і начебто не мав явної можливості забити, але це вихід один на один. І не можна казати, що суддя безпідставно вилучив захисника «Шахтаря». Сам Кучер сказав після матчу наступне: «Не скажу, що там був якийсь контакт. Суперник грамотно впав, і суддя призначив 11-мет­ровий. Думаю, ситуація не тягнула на вилучення. Спасибі Луческу, він підтримав мене. Але це в жодному разі не знімає з мене відповідальності. Звичайно, важко грати 90 хвилин у меншості проти однієї з найкращих команд світу. Вважаю, що я винен в такому результаті».

Не так давно, в матчі «Шахтаря» з «Ворсклою», захисник донеччан Іван Ордець також отримав червону картку. Ступар зазначив, що арбітр справедливо вилучив захисника і застерігав, щоб подібне не повторилося в єврокубках, де арбітри нікого не жаліють. У Мюнхені, коли «Баварія» організувала свою першу гостру атаку, проявилася ця недбалість, халатність, не знаю, як ще це назвати, у виконанні гравця «Шахтаря». Якщо в чемпіонаті України і вдесятьох не проблема здолати «Ворсклу», то в Лізі чемпіонів подібне не проходить.

Після такої прикрості на перших хвилинах потрібно було зібратися, згуртуватися, показати зуби. Як це, наприклад, зробив ПСЖ у матчі з «Челсі», коли в меншості парижани билися годину ігрового часу і зуміли здобути путівку в наступний раунд. «Шахтар» же не проявив характер. Коли баварці забивали другий м’яч, центральний захисник Боатенг спочатку виграв боротьбу у «гірників», а потім без перешкод зіграв на добиванні. При цьому опорні півзахисники Тарас Степаненко і Фред лише спостерігали за тим, що відбувалося. Франк Рібері робив усе, що хотів на своєму фланзі, Даріо Срна при цьому був статистом. Випали з гри Адріано і Тейшейра, Коста старався, але марно. Андрій П’ятов справді виручив лише одного разу в кінці…

Свого часу донецький «Металург» зганьбився з «Вердером» — 0:8. Тепер «Шахтар» майже повторив той «подвиг».

Сергій ТАЛИМОНЧИК.

X