Владислав ГЕЛЬЗІН: «Краще зазирнути в паспорт і побачити, що на 10 років молодший»

Переглядів 180
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Мабуть, він не виходив би на поле, якби не очолював клуб, але, користуючись нагодою, граючий президент «Олімпіка» увійшов у історію чемпіонатів країни як найповажніший за віком гравець

— Для мене це досягнення важливе, але, мабуть, ще не повною мірою його усвідомлюю, — сказав пан Гельзін. — Мабуть, якби забив «Металісту», був би зараз у кращому настрої.

— Напевне, Іван Матяж залишиться без зарплати, бо не пропустив м’яч на вас, інакше ви могли поновити рекорд як найстарший голеадор чемпіонатів України?

— Жартуєте, нехай Матяж не переживає, він обов’язково отримає зароблене. У моменті з третім голом Іван професійно все зробив правильно, вчасно відреагував на передачу, переправивши м’яч у сітку. Є можливість — треба забивати, тож я привітав його з голом.

— Знаєте інших вікових футболістів, з якими стали в один ряд?

— Так. У цьому показнику обійшов Ігоря Шуховцева, а також Івана Шарія. Поважна компанія, обидва сильні виконавці, тож не дивно, що виступали на високому рівні так довго. Але якщо відверто, краще зазирнути в паспорт і побачити, що на 10 років молодший. Але в будь-якому випадку ще не збираюся вішати бутси на цвях, відчуваю у собі сили й далі працювати на тренуваннях і бути корисним команді — чи на полі, чи поза його межами. Жодних проблем.

— Були моменти, які вам не сподобалися з «Металістом”?

— У футболі складно обійтися без помилок. Але головне, що ми здобули переконливу перемогу й не пропустили. Іще радує: це відбувається другий матч поспіль! Це свідчить, що команда вийшла з кризи, й з кожним поєдинком стає все впевненішою у своїх силах. Нам дуже пощастило, що Моха забив швидкий м’яч, він узагалі зіграв чудово, поступово виходить на свій звичний рівень і доводить, що недарма вважається одним із лідерів нашої команди, якого викликають у молодіжну збірну Марокко.

— Другий гол Володимира Лисенка також був ефектним і важливим.

— Так, Лисенко вийшов на заміну, і чудово виконав штрафний. Спрацювала й інша заміна Романа Санжара.

— Перед двома останніми матчами у вас була серія з чотирьох поразок поспіль. Не прагнули щось змінити?

— Маєте на увазі тренерський штаб? Ні, в жодному разі. Уважаю, не можна робити емоційні кроки. Ми й у цих програшних матчах показували непогану гру, лише не щастило. Але поступово колектив згуртувався, хлопці стали дисциплінованішими, тож, вважаю, ми на правильному шляху.

— Із харків’янами був ваш перший матч у цьому чемпіонаті. Чому так?

— Я від’їжджав на ветеранські Олімпійські ігри, де збірна України з футболу посіла перше місце, а я з дев’ятьма м’ячами став найкращим бомбардиром турніру. Отож у мене була поважна причина, тож тримав себе у формі. До речі, воротарем у нашій команді був іще один старожил чемпіонатів Шуховцев.

— Останніми тижнями у вас
був конфлікт із «Профутболом»
через нібито підозри у ставках на тоталізаторі. Це вже в минулому?

— Мабуть, ще рано ставити крапку. Ці суперечки підвищують рейтинг телепередачі, тож їм вигідно роздмухувати полум’я. Ми ж намагаємося захистити своє ім’я, й будемо надалі це робити, попри будь-які закиди. Міг би сказати прямо, що про все це думаю, але стараюся бути делікатнішим. За нас чомусь вирішують: посилили нашу гру заміни, послабили... Зараз можна спокійно сказати, що ми нібито купили перемоги в «Металурга» й «Металіста». Але де докази? Не можна безпідставно й голослівно звинувачувати.

— У комітет із етики і чесної гри періодично викликають Санжара, а також футболістів Владислава Огирю та Максима Драченка. Це, певне, відволікає тренера та його підопічних?

— Якби люди були заплямовані якимись брудними справами, то впливало би. А коли вони чисті перед законом і своєю совістю, то просто не звертають на це уваги й продовжують наполегливо працювати. Останні результати із запоріжцями та харків’янами якраз це засвідчують. Можу вас завірити: в нашому колективі здорова, робоча атмосфера, видно, що хлопці налаштовані перемагати, відтак готові битися один за одного.

— У вас попереду кубкове протистояння з «Дніпром». Які плани на цей матч?

— У першому матчі ми поступилися дніпрянам — 0:2, спробуємо надолужити згаяне, але пріоритет для нас — чемпіонат України.

— Чи ставили якісь конкретні завдання на сезон?

— Ставили перед початком сезону, але невдалі виступи трохи скоригували наші цілі. Зараз хочемо повернутися до середини турнірної таблиці, щоби не боліла голова з приводу загрози вильоту з прем’єр-ліги.

Сергій ТАЛИМОНЧИК.