Волиняни відверто дивують

Переглядів 141
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Вадим Євтушенко, футбольний експерт.

«Іллічівець» — «Чорноморець». Цей матч підтвердив тезу, що після того, як команду залишили іноземні гравці, вибір у Григорчука залишився невеликий. Найбільша проблема — лінія оборони. І це та ланка, чим «Чорноморець» якісно відрізнявся від інших ще зовсім недавно. Стабільна гра в захисті — лише одинадцять пропущених м’ячів було до цього туру. Але стільки замін у лінії оборони не могли не позначитися на якості гри. Якщо минулого матчу їм ще вдалося вдало зіграти на останньому рубежі, то з маріупольцями було складніше. Ми знаємо, що команда Павлова завжди фізично дуже міцна, до того ж, маріупольці вирішили довірити позиції молоді. І вона у цій грі й вистрілила. Думаю, що господарі зіграли вдало, тож заслужено перемог­ли. Попри те, що «Іллічівець» відстає від тих команд, які ведуть боротьбу за єврокубки, перспектива у цієї команди є, особливо, якщо вона продов­жуватиме розвиватись.

«Металург» Д — «Волинь». Щиро кажучи, це досить неочікувана поразка донеччан. Можливо, злий жарт зіграла легка перемога минулого туру над «Зорею». Ми пам’ятаємо, як та гра склалася — вилучення Грицая вплинуло на гру «Зорі». Напевне, футболісти десь переоцінили свої можливості перед цим туром, тому що «Металург» було не впізнати. Але тут потрібно віддати належне «Волині» — вона продемонструвала, що дуже сильно підготувалася до гри, тож, можливо, хвороба головного тренера ще більша об’єднала команду. Про Віталія Кварцяного можна багато говорити, про його педагогічні методи роботи із футболістами, але ми бачимо, що гравці виходять і прос­то б’ються за свого тренера. Також додам, що волиняни відверто дивують своєю готовністю й зіграністю. Якщо раніше ми говорили, що команда грає у вольовий футбол, то зараз проглядається і хороша комбінаційна гра. Тому той факт, що «Волинь» зараз приєдналася до боротьби за єврокубки, мені здається зовсім не випадковим. Із таким настроєм і самовіддачею команда може зробити сенсацію цього чемпіонату.

«Металург» Зп — «Таврія». Скажу так: якщо відкинути додаткові хвилини, які команди зіграли, то перемога запоріжців цілком логічна. Гравці команди Тарана знали чіткіше, що їм робити на полі, була видна тактика, хоча проблем ще вистачає. Але те, що в додатковий час арбітри допустили кілька помилок як в одну, так і в іншу сторону, тут складно сказати, що було би в підсумку… Тяжко говорити про закономірність результату, враховуючи ці додані хвилини. У цілому скажу, що «Металург» упродовж 90 хвилин краще виконував тактичну настанову тренера. Загалом, дуже шкода, що такі команди зараз борються за збереження прописки, але ще більше шкода «Таврію», яка була першим чемпіоном незалежної України, тож може так статися, що в оцьому чемпіонаті України посяде останнє місце.

 

X