Володимир ПРИЙОМОВ: «Дуже приємно, що в сотому матчі УПЛ я відзначився забитим м’ячем»

Переглядів 126
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Півзахисник «Металіста» поділився враженнями від старту другої частини сезону, розповів про забитий м’яч «Шахтарю» та непросту фінансову ситуацію в слобожанському клубі

Як виявилося, поєдинок проти «гірників» став не лише успішним для Володимира Прийомова, але й ювілейним. Екс-півзахисник запорізького «Металурга», «Чорноморця» та «Кривбасу» провів 100-й матч і відзначився десятим голом у рамках вищого дивізіону України. Відтак «УФ» привітав Володимира зі знаковою датою та дізнався про останні новини з табору буремного нині «Металіста».

― Володимире, скажіть чесно, ви знали, що матч проти «Шахтаря» стане для вас сотим у кар’єрі в рамках української прем’єр-ліги?

― Якщо відверто, числам я узагалі не придаю жодного значення. Отож я не знав, що матч проти чинного чемпіона України стане для мене сотим в УПЛ. Зрештою, мені дуже приємно, що так все збіглося, і я у свій ювілейний матч забив м’яч, який приніс залікові бали «Металісту».

― Але, крім сотого матчу у «вишці», ви відзначилися ще й десятим забитим м’ячем. Певно, про цю приємність ви також не знали?

― Ні! Але добре, що ви нагадали. Тепер знатиму, що розміняв другий десяток м’ячів в УПЛ.

― Коли ми з вами спілкувалися перед стартом сезону, ви говорили, що готовність «Металіста» продемонструють тільки офіційні матчі. Як виявилося, все, що награвалося на зборах, зійшло нанівець, адже переважна більшість футболістів слобожанського клубу через значну заборгованість по заробітній платні просто відмовилася грати в офіційних поєдинках. Натомість керівництво «жовто-синіх» швидко вирішило це питання, замінивши бунтівників орендованими футболістами. Що наразі відбувається у таборі харків’ян, і коли решта гравців зможе приєднатися до команди?

― Складно дати якусь однозначну відповідь. У клубі склалася така ситуація, що ми дійсно на зборах награвали одне, а в підсумку отримали зовсім інше. Напередодні поновлення сезону до команди прийшло чимало молодих виконавців, й структура та стиль гри «Металіста» дещо змінилися. Прикро, що багато хлопців досі не можуть знайти спільну мову з керівництвом клубу, через що виграють тільки наші конкуренти. Зрештою, це особиста справа кожного, але, сподіваюся, решта гравців незабаром вирішать свої питання й підсилять нашу команду.

― Особисто перед вами існує якась заборгованість?

― Справа в тому, що я тільки нещодавно підписав контракт із харків’янами, відтак зарплатні ще не отримував. Поки що чекаю, а чи дадуть щось, чи ні, не знаю.

― У «Металісті» дійсно склалася нездорова ситуація, коли до команди запрошують нових виконавців, при цьому забувають виконувати конт­рактні зобов’язання перед іншими. Ви за своє майбутнє в харківському колективі, часом, не хвилюєтеся?

― Конкретно ніхто нічого тут не знає. Всі сподіваються, що клуб житиме і ситуація всередині колективу налагодиться.

― А що взагалі говорить керівниц­тво, чи, крім обіцянок, більше нічого не чути?

― Я ж кажу, конкретики ніякої немає. Поки що віримо словам.

― Весною, крім усіх проблем, харків’янам додався ще й надважкий графік, адже перші три матчі «жовто-сині» відіграли проти «Динамо» та «Шахтаря». І якщо в зустрічі проти киян шансів «Металіст» не мав (0:3), то з донеччанами в чемпіонаті країни слобожанці приємно здивували, продемонструвавши не тільки характер, але й жагу до боротьби. За нинішніх умов один пункт у двох матчах з такими суперниками можна вважати успіхом для вашого клубу?

― Гадаю, що так. На жаль, у Києві боротьби не вийшло, однак із «Шахтарем» ми показали, що чогось-таки варті.

― Не здалося, що «гірники» просто недооцінили «Металіст»?

― Це їхні проблеми. Наприклад, у мене такого відчуття не було.

― У меншості, певно, не вірили, що зможете зачепитися за очки?

― «Шахтар» ― класна команда, і з ними в рівних складах важко грати.

― Себто нічийний рахунок проти чемпіона можна вважати цілком заслуженим результатом?

― Я не футбольний експерт, тому детально розбирати гру на стану. Але, як на мене, якщо ми здобули нічию, значить, вона заслужена.

― Дуже незвично спостерігати за матчем «Металіст» ― «Шахтар» на «Арені Львів» та ще й за присутності незначної кількості уболівальників. На гравцях позначається відсутність футбольного свята на стадіоні?

― Попри те, що ми грали у Львові, там чудовий стадіон, і тамтешні фани нас без уваги не залишили.

― Володимире, за свою кар’єру ви змінили чимало клубів. У якому колективі почувалися найбільш комфортно?

― Не знаю. Я про це не задумувався. Намагаюся кожній команді бути корисним. І де би я не грав, завжди викладаюся на максимум своїх можливостей.

― Де свій наступний домашній поєдинок проводитимуть харків’яни? У Львові чи, можливо, команда повернеться на ОСК «Металіст»?

― Не маю жодного поняття. Це питання до нашого керівництва.

― У наступному турі «Металіст» гратиме на виїзді проти «Говерли». Як гадаєте, розжитися трьома пунктами зможете?

― Ми, звісно, постараємося привезти з Ужгорода максимум очок, але «Говерла» дуже непростий і непоступливий суперник. Гадаю, поєдинок буде складним.

Роман КИРІЄНКО.

X