Володимир П’ЯТЕНКО: «На сьогодні визначеності немає»

Переглядів 172
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Головний тренер донецького «Металурга» розповів ексклюзивно для «УФ» про ситуацію в клубі, прощання з Жуніором Мораєсом і Миколою Морозюком, а також інші кадрові проблеми

Володимире Миколайовичу, за останні кілька днів вашу команду залишило двоє лідерів — Жуніор Мораєс і Микола Морозюк. Наскільки це було несподіваним для вас?

— Скажу, що Жуніор уже давно говорив, що не готовий продовжувати угоду з нашим клубом, адже він дуже хоче грати в Лізі чемпіонів. Тому, думаю, не можна говорити, що це було якимось сюрпризом для нас. А ось щодо ситуації з Миколою Морозюком, то зовсім інша справа, в певному сенсі, завершення його перебування в команді справді стало для нас несподіванкою.

— Отож рішення залишити донецький клуб було саме його ініціативою?

— Значною мірою — так.

— Якщо не секрет, як клуб розпрощався з Морозюком? Якихось заборгованостей перед гравцем не залишилось?

— Зрозумійте мене правильно: це питання не до мене.

— Власне, що далі? Чи передбачається якесь підсилення — заміна цим гравцям? Що взагалі говорять керівники клубу в зв’язку зі всією цією складною ситуацією?

— Поки що на сьогодні визначеності немає. Тому говорити про якесь підсилення, та й взагалі про щось, думаю, зарано…

— Гаразд. Як оцінюєте нинішнє восьме місце «Металурга» у чемпіонаті України, враховуючи всі проблеми, з якими доводиться стикатись команді ледь не щодня?

— Безумовно, це не те місце, на якому ми й керівництво клубу хотіли бачити нашу команду. Звичайно, були певні труднощі, про які я не буду повторюватись… Але переконаний, ми могли продемонструвати й кращий результат.

— До того ж, ваша команда вже не виграє впродовж останніх чотирьох турів у першості. Як вважаєте, суто психологічно, це, мабуть, також впливає на самих футболістів?

— Звичайно, тут немає жодних сумнівів, а як може бути інакше? Коли є позитив і команда виграє, коли вдається здобути потрібний результат, усе йде добре, навіть самі футболісти відновлюються до наступного матчу швидше. Тому, безперечно, суто психологічно ці негативні результати тиснуть абсолютно на всіх у нашій команді. Хлопці виходять у кожній зустрічі й намагаються її виграти, стараються, віддаються сповна, але не виходить…

— Недавно в інтерв’ю ви говорили, що, попри цю проблемну ситуацію в клубі, ваша команда й надалі гратиме лише на перемогу в наступних матчах. У завершальному турі ви зустрічаєтеся на виїзді з «Волинню». Що, на вашу думку, потрібно «Металургу», щоби завершити цей сезон на мажорній ноті?

— Найперше, потрібно перемогти. Безумовно, «Волинь» — дуже серйозний, солідний суперник. Зараз у складі вони мають одного з найкращих бомбардирів чемпіонату — Еріка Бікфалві, який також демонструє чудову гру. Водночас, луцька команда також видозмінила і сам малюнок власної гри. Підопічні Віталія Кварцяного зараз грають у сучасний футбол, а тому відповідним чином налаштовуємося на це протистояння. Ми переглянули достатньо поєдинків волинського клубу за останній час і боротимемося лише за перемогу найближчими вихідними.

— Травма основного форварда вашої команди — Джордже Лазича — це окремий головний біль для вас?

— Більше того, для нас утрата Жуніора Мораєса та Миколи Морозюка, травми Лазича, Александре, Константіноса Макрідіса, дискваліфікації Нельсона, В’ячеслава Чечера, які пропускатимуть цю зустріч, це все — величезні втрати, адже вони всі важливі виконавці в нашому колективі. Знаю, що нам буде непросто з таким суперником, але ми, попри всі проблеми, будемо битися за результат, намагаючись здобути перемогу.

Володимир БОБИР.