Восени Мякушко з пасу Болбата приніс перемогу ковалівцям. Зараз він у пошуках своєї гри. Прогноз і анонс на матч УПЛ Металіст – Колос

Переглядів 269
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
Восени Мякушко з пасу Болбата приніс перемогу ковалівцям. Зараз він у пошуках своєї гри. Прогноз і анонс на матч УПЛ Металіст – Колос
Фото: ФК Колос
Ексклюзивний анонс матчу 19 туру УПЛ Металіст – Колос спеціально для вас на «УФ».

1 квітня відбудеться поєдинок 19 туру УПЛ. Сайт «Український футбол» анонсує і прогнозує матч Металіст ‒ Колос. Де дивитися, що дає цей матч, яка турнірна таблиця і чим це все закінчиться?

Металіст (Харків) – Колос (Ковалівка)

1 квітня. 13:00. м. Ужгород. Стадіон «Авангард»

Пряма трансляція – УНІАН

Дискваліфікації – Андрій Ралюченко (Металіст)

• Харків’яни перервуть 11-матчеву безвиграшну серію?

У Металіста продовжується безвиграшна серія, яка налічує вже 11 матчів (сім поразок і чотири нічиїх). Востаннє харків’яни перемагали ще 15 жовтня у полтавської Ворскли з рахунком 3:2. Взагалі Металіст доволі непогано розпочав сезон, здобувши у перших семи турах чотири перемоги, одну нічию і лише двічі поступився. Однак згодом у харківської команди щось пішло не так і розпочалася серія невдач, яка триває досі. 

У цьому році Металіст провів три матчі. Спочатку підопічні Періци Огненовича поступились Руху, згодом програли Інгульцю, а в попередньому турі зіграли внічию з Олександрією. Через такі погані результати, харківський клуб опинився на 15 місці в таблиці, маючи 17 очок. Відстань від останньої сходинки, на якій розташувався Львів, становить чотири пункти. У Металіста один із найгірших захистів серед 16 клубів УПЛ ‒ пропустив 27 м’ячів. Більше лише у земляків із Металіста 1925 – 28. 

• У харків’ян є серйозна втрата

Якщо подивитися на календар усіх команд з нижньої частини турнірної таблиці, то, мабуть, у Металіста він один із найгірших. Після гри з Колосом на харківський колектив очікують матчі з Шахтарем, Вересом, Ворсклою, Динамо та Дніпром-1. Якби проти Вереса грали на виїзді, то можна було розраховувати на перемогу в Рівному, адже там наразі підопічні Вірта ще не перемагали у цьому сезоні. Однак цей матч відбудеться в Ужгороді, а на виїзді Верес грає набагато краще, ніж вдома. А перемогти Шахтар, Ворсклу, Динамо чи Дніпро-1, здається, щось із категорії фантастики для теперішнього Металіста. Тому клуб Ярославського серйозно ризикує у першому ж сезоні після повернення до УПЛ вилетіти з цього турніру. 

Проти Колоса не зіграє один із ключових гравців Металіста в цьому сезоні ‒ Андрій Ралюченко. Півзахисник пропускатиме гру через перебір жовтих карток. У цьому сезоні хавбек провів 16 матчів у складі харківської команди. Натомість гратиме найкращий бомбардир Металіста Максим Прядун. У форварда харків’ян шість голів, але востаннє він забивав ще 30 жовтня у ворота Львова. Тоді завдяки забитому м’ячу Прядуна команда з Харкова зуміла здобути нічию. 

• Автор вирішального голу навесні грає рідко й мало

Колос, у свою чергу, є однією з найбільш нестабільних команд УПЛ у цьому сезоні. Адже ковалівці у цьому розіграші чемпіонату України грали внічию з Динамо та Зорею, але поступалися Металісту 1925 і Минаю. Зокрема, саме закарпатцям команда Ярослава Вишняка програла перед паузою на матчі збірних. Однак, попри таку нестабільність, Колос залишається у верхній частині турнірної таблиці. Перед початком 19 туру у ковалівської команди шість перемог, п’ять нічиїх і сім поразок. У підсумку – шосте місце та 23 бали в активі. Різниця забитих і пропущених – 15:20. Один із факторів успіху Колоса в цьому сезоні ‒ їхній голкіпер Євген Волинець. У 29-річного воротаря вісім сухих матчів з вісімнадцяти можливих. Така ж кількість “клін-шитів” і в Анатолія Трубіна. Недарма Волинець із Колоса отримував виклик і в збірну України.

Також слід відзначати і найкращого бомбардира команди з Ковалівки Павла Оріховського. На його рахунку п’ять забитих м’ячів, чотири з яких з пенальті. Після гри з Металістом ковалівці прийматимуть вдома Металіст 1925, а потім поїдуть в гості до Інгульця. А згодом на них очікують домашні матчі із Зорею та Шахтарем. 

У першому колі долю протистояння між Колосом і Металістом вирішив один забитий м’яч Сергія Мякушка на 72 хвилині поєдинку. Таким чином гол хавбека команди Вишняка приніс перемогу ковалівцям. Що цікаво, навесні автор того голу виходить лише на заміни.

Історія зустрічей – 2: +1=0-1; 1:1

Майбутній герой матчу – Денис Безбородько

28-річний форвард дуже класно розпочав цей сезон у луганській Зорі. У першому ж матчі Безбородько оформив дубль у ворота Ворскли, і Колос вирішив повернути свого нападника з оренди. І в наступному поєдинку вже у футболці ковалівської команди Денис теж відзначився забитим м’ячем ‒ приніс перемогу над Рухом. Здавалося, що він боротиметься за золоту бутсу УПЛ після такого початку. Однак після двох стартових турів у нього розпочалася гольова засуха, яка налічує вже 15 матчів. Чи то його Зоря зурочила, чи йому просто не йде – важко відповісти. Рано чи пізно Безбородько має, нарешті, забити і гра проти Металіста ‒ чудова можливість для цього.

Прогноз на гру: Металіст – Колос – ковалівці переможуть в один м’яч або нічия – 1.83

Колос після домашньої поразки від одного з аутсайдерів чемпіонату Минаю їде в гості до іншого андердога ‒ Металіста. Дві поразки поспіль у «виграшних» матчах ковалівські вболівальники не зрозуміють. Тому підопічні Ярослава Вишняка зроблять все в цьому поєдинку, щоб, як мінімум, не програти. Якщо Колос забиває першим, то доволі часто гра заспокоюється і матч завершується з рахунком 1:0. З шести перемог команди з Ковалівки чотири завершувалися з таким рахунком. Металіст, у свою чергу, намагатиметься зачепитися бодай за нічию. Швидше за все, нас очікує «низовий матч» з малою кількістю моментів і голів. Цікаво виглядає ставка, що Колос переможе в один м’яч або буде нічия. Цілком реально, що вона повинна зіграти. Букмекерська контора Favbet дає непоганий коефіцієнт на такий прогноз – 1.83.