«Вплив Зінченка надихнув Арсенал на кращий результат за сім років»: українець увійшов у 12-ку топ-переходів АПЛ

Переглядів 505
Владислав Лютостанський Владислав Лютостанський
2 голоси
«Вплив Зінченка надихнув Арсенал на кращий результат за сім років»: українець увійшов у 12-ку топ-переходів АПЛ
Олександр Зінченко. Фото: ФК Арсенал
Захисник Арсеналу та гравець національної збірної України Олександр Зінченко увійшов до списку найкращих трансферів Англії в сезоні 2022/23.

26-річний український захисник Арсеналу потрапив до переліку кращих підписань в англійській Прем'єр-лізі. Олександр Зінченко розташувався на 11-му місці в списку. Лівий захисник лондонців обійшов у списку свого одноклубника Леандро Троссарда.

«Зінченко змінив один стадіон, названий на честь авіакомпанії, на інший, перейшовши з Етіхад на Емірейтс за 32 млн фунтів. Лівий захисник 33 рази виходив у складі «канонірів» протягом кампанії 2022-23 років, і його вплив частково надихнув клуб на кращий результат за сім років», - пояснює видання GiveMeSport.

У поточному сезоні Зінченко провів 33 поєдинки за Арсенал, в яких забив один гол та віддав дві гольові передачі. Арсенал, лідируючи в АПЛ близько 250 днів програло чемпіонські перегони Манчестер Сіті.

Топ-5 кращих трансферів АПЛ в сезоні 2022/23:

  1. Ерлінг Холанд (Манчестер Сіті)
  2. Каземіро (Манчестер Юнайтед)
  3. Лісандро Мартінез (Манчестер Юнайтед)
  4. Свен Ботман (Ньюкасл)
  5. Жоао Палінья (Фулхем)

Варто зазначити, що кінцівку чемпіонату Англії Олександр пропустив через травму. Українець також не зможе допомогти своїй збірній у червневих матчах з Німеччиною, Північною Македонією та Мальтою.

  • Контракт Зінченка з Арсеналом чинний до 30 червня 2026 року.
  • Transfermarkt оцінює українця в 40 млн євро.