Зінченко більше не зіграє за Арсенал: Артета розповів, скільки пропустить українець

Переглядів 9596
Олександр Карпенко Олександр Карпенко
8 голосів
Зінченко більше не зіграє за Арсенал: Артета розповів, скільки пропустить українець
Олександр Зінченко. Фото: ФК Арсенал
Головний тренер Арсенала Мікель Артета поділився останніми новинами про стан здоров'я Олександра Зінченка, який через пошкодження залишається на лікарняному.

Зінченко зазнав травми литкового м'яза в матчі 35 туру АПЛ, в якому Арсенал обіграв на виїзді Ньюкасл (2:0). Повідомлялося, що травма завадить Олександру зіграти за збірну України в червневих матчах відбору на Євро-2024 проти Північної Македонії та Мальти.

Артета заявив, що проблеми зі здоров'ям не дозволять Олександру Зінченку зіграти в нинішньому сезоні.

«Травми у Зінченка і Мартінеллі, обидва вибули до кінця сезону, пропустять два матчі. В Олександра пошкодження литкового м'яза, а травма Мартінеллі досить серйозна. Він вибув на кілька тижнів», – сказав Артета в інтерв'ю Sky Sports. 

26-річний Зінченко в дебютному сезоні провів за Арсенал 33 матчі, в яких забив один гол та зробив дві результативні передачі.

Залишилося два матчі, і ми все ще можемо стати чемпіонами в боротьбі з, можливо, найкращою командою в історії АПЛ. Вона триває 10 місяців. І ми все ще тут – за два матчі до кінця. І ми не будемо приховувати це.

Арсенал (81 очко) за три тури до фінішу АПЛ поступається Ман Сіті (85 очок) чотирма балами в турнірній таблиці АПЛ. Команда Хосепа Гвардіоли стане чемпіоном Англії, якщо «каноніри» програють Ноттінгем Форест або в разі своєї перемоги над Челсі в неділю.