Все вирішив один візит в Туреччину: дивовижні подробиці трансферу Мудрика в Челсі

Переглядів 2275
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
Все вирішив один візит в Туреччину: дивовижні подробиці трансферу Мудрика в Челсі
Михайло Мудрик. Фото: ФК Челсі
Український півзахисник Михайло Мудрик у зимове трансферне вікно перейшов із донецького Шахтаря до лондонського Челсі, підписавши тривалу угоду з «аристократами».

Приватний літак, таємна поїздка до Туреччини, солідні переговори та великі гроші – все це означало, що Михайло Мудрик пішов до Челсі, а не до Арсеналу. Авторитетне видання The New York Times розкрило незвичайне залаштунки другого за величиною трансферу у зимове вікно.

Мудрик коштував Челсі майже 90 мільйонів фунтів стерлінгів. Вінгер, який підписав контракт із лондонцями до кінця червня 2031 року, став третім найдорожчим гравцем в історії клубу. Челсі заплатив більше лише за Енцо Фернандеса та Ромелу Лукаку.

У зимове трансферне вікно Мудрик був близьким до переходу в інший клуб із Лондона – Арсенал. Клуби довго обговорювали трансфер українця, а сам гравець привітав перспективу переходу на Емірейтс Стедіум.

Але переговори Арсеналу із Шахтарем затяглися. Сторони не змогли дійти згоди, чим і вирішив скористатися Челсі. Американські власники клубу вирішили «захопити» футболіста і зробили це незвичайним та ефектним способом. Історію трансферу описало видання The New York Times.

Справу взяв у свої руки один зі співвласників Челсі Бехдад Егбалі. Без жодних переговорів із Шахтарем американець сів на приватний літак і вилетів із Лондона до турецького Белека, де футболісти українського клубу готувалися до другої частини сезону.

Генеральний директор Шахтаря Сергій Палкін перебував у готелі, коли йому зателефонував Егбалі.

«Я тут», – почув українець у слухавці.

«Що ви маєте на увазі, говорячи, що ви тут?» – здивовано відповів Палкін, після чого Егбалі повідомив співрозмовнику, що чекає на нього в іншій частині готелю.

Після коротких переговорів Шахтар погодився продати свою зірку Челсі. Палкін вийшов із переговорів під великим враженням.

Що зробило Челсі успішним? Головне питання структури оплати за Мудрика. Хоча обидва клуби пропонували Шахтарю однакову суму, клуб зі «Стемфорд Брідж» погодився виплатити її через два роки, тоді як Арсенал пропонував терміни виплати вдвічі більше.