«Все закінчилося саме так, як мало закінчитися»: експерт висловився про трансфери Мудрика та Циганкова

Переглядів 2218
Євген Чепур Євген Чепур
2 голоси
«Все закінчилося саме так, як мало закінчитися»: експерт висловився про трансфери Мудрика та Циганкова
Михайло Мудрик. Фото: Челсі
Півзахисник Динамо та збірної України Віктор Циганков найближчим часом офіційно стане гравцем іспанської Жирони, а столичний клуб втратить свого лідера.

Динамо отримає від Жирони за Циганкова п'ять мільйонів євро та відсотки з наступного перепродажу гравця. Кияни були змушені піти на продаж вінгера, оскільки за півроку він міг залишити клуб на правах вільного агента.

У той же час, головний суперник Динамо в особі Шахтаря продав Михайла Мудрика в Челсі за 70 мільйонів євро з можливістю отримати ще 30 у вигляді бонусів. Коментатор та експерт Ігор Бойко, порівнюючи два трансфери, знаходить логіку в подібному результаті подій.

«Все закінчилося саме так, як мало закінчитися. І не тому, що Шахтар – розумні, а Динамо – тупі. Шахтар хотів продати Мудрика та робив усе для цього, розгорнувши неймовірну кампанію. Динамо жодного разу не хотіло продати Циганкова. Не було такої мети, на відміну від Шахтаря з Мудриком».

Експерт пояснює, що «гірники» вже давно обрали стратегію розвитку та перепродажу гравців, а біло-сині, навпаки, вважали, що вони є головним клубом у кар'єрі футболістів.

«За всі ці роки Динамо мала мінімальну кількість футболістів, які хотіли б покинути клуб. Крім того, треба відрізняти українських футболістів та легіонерів. Інших регулярно відпускали: Драгович, Ідейє, Бангура, Ленс, Єрьоменко. Українців все влаштовувало у Києві та Динамо».

Тому відхід Циганкова практично за безцінь можна розцінювати як виняток і особливий випадок у сучасній історії Динамо, пише Бойко у своєму Telegram-каналі Неприємний голос.

«Він першим справді захотів покинути клуб і зважився на перехід у звичайну Жирону. 18-річний або 20-річний Циганков точно був кращим і дорожчим за 18-20-річного Мудрика. Однак Мудрика продавали у найкращих традиціях португальських клубів, тоді як про Циганкова завжди було «немає пропозиції».

Нинішнього сезону на рахунку 23 матчі у складі Динамо, в яких він відзначився дев'ятьма голами та шістьма асистами.