В’ячеслав ШАРПАР: «Це мій перший хет-трик у професійній кар’єрі»

Переглядів 214
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Півзахисник «Волині» прокоментував ексклюзивно для «УФ» крупну перемогу над МЗ, власне досягнення та майбутній матч із «Дніпром»

Думаю, багато хто очікував, що «Волинь» зможе взяти три пункти у зустрічі з нині кризовим «Металургом». Однак, впевнений, мало хто сподівався, що результат буде настільки вражаючим. Вже на четвертій хвилині двобою рахунок був 2:0… Навіть «Шахтар» і «Динамо» не забили стільки м’ячів у ворота «Металурга» за дев’яносто хвилин, як це зробили підопічні Віталія Кварцяного. Головним же натхненником цієї звитяги волинян став півзахисник луцького клубу В’ячеслав Шарпар, який відзначився хет-триком у ворота гостей. Саме із ним «УФ» і пощастило поговорити наступного дня після цього неординарного матчу.

— В’ячеславе, можна сказати, що «Волинь» просто знищила запорізький «Металург», виходячи з підсумкового рахунку зустрічі (9:1). Чи здалась особисто вам гра настільки простою проти команди Анатолія Чанцева?

— Головне, що ми змогли здобути перемогу у цьому протистоянні, поповнивши наш очковий баланс трьома пунктами. Для нашої команди це дуже важливо. Можна говорити, що ми практично виконали завдання на гру, але, на жаль, пропустили таки гол від запоріжців вже у доданий час. Рухаємось далі. Тепер вже усі думки про наступну гру чемпіонату проти «Дніпра». Це буде також дуже серйозна зустріч для «Волині», я переконаний в цьому.

З точки зору турнірної боротьби, упевнений, було важливо не втратити жодного бала, адже тепер ви вже займаєте п’яте місце у загальнокомандному рейтингу чемпіонату, обігнавши «Ворсклу», яка грає сьогодні ввечері (інтерв’ю відбувалось у понеділок вранці. — 
В. Б.) …

— Саме так! У зустрічі з «Металургом» ми налаштовувались лише на перемогу, тут і мови не може бути. Ми поговорили між собою, що не може бути у жодному разі недооцінки суперника з нашого боку. У футболі це неприпустимо. Тішить, що усі хлопці налаштувались правильним чином і наша команда змогла здобути впевнену перемогу.

Я так розумію, що на всі ці довколафутбольні проблеми запорізького клубу ваша команда не звертала увагу?

— Скажу відверто, нам, звичайно, шкода, що зараз таке відбувається із «Металургом», але, зрозумійте мене правильно, це ж не наші проблеми.

— До слова, вас можна назвати головним героєм у складі «Волині» у цій зустрічі — на вашому рахунку хет-трик та голева передача на Кобахідзе. Відчуваєте себе героєм?

— Та ні, ви що, яким героєм? Думаю, нам просто вдалось вдало зіграти командно у цьому протистоянні. Це і стало запорукою успіху у грі з «Металургом».

— В’ячеславе, можете зараз пригадати одразу, коли до цього матчу востаннє оформлювали хет-трик у своїй кар’єрі?

— Ви знаєте, такого не було до цього матчу. У професійній кар’єрі це мій перший хет-трик.

— Ви згадали, що вже наступного туру «Волинь» зустрічатиметься із «Дніпром». Зрозуміло, наскільки принциповою буде для вашої команди ця дуель. Однак команда Маркевича зараз дуже нестабільна, про що говорять результати і у чемпіонаті України, і у Лізі Європи…

— Абсолютно правильно, дуже важлива гра для нас, остання у цьому сезоні, а тому ми повинні викластись у ній максимально. Щодо вашого запитання, то нам потрібно чітко усвідомлювати, що «Дніпро» — це «Дніпро». У цьому колективі підібрані дуже висококваліфіковані гравці. Тому, я переконаний, буде дуже складна гра.

Володимир БОБИР.

X