«Я був у шоці. Тоді й купив квартиру, машину»: легенда запорізького Металурга розповів про преміальні у клубі

Переглядів 726
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
«Я був у шоці. Тоді й купив квартиру, машину»: легенда запорізького Металурга розповів про преміальні у клубі
Армен Акопян (праворуч). Фото з особистого архіву автора
Колишній півзахисник запорізького Металурга Армен Акопян поділився спогадами про зарплати та премії, що платилися в українському футболі наприкінці 1990-х років.

В ексклюзивному інтерв'ю Fanday.net Акопян докладно розповів про заробітки у запорізькому Металургі під час ігрової кар'єри.

«Вийшов у основі, перемогли – отримай 100% премії. Потрапив у заявку та вийшов на заміну – 50%. Почали давати підйомні. Мені навіть не обіцяли, але, мабуть, бачили моє ставлення до справи і дали дуже пристойну на той час суму. Я був у шоці! Навіть не чекав. Ось тоді я і купив квартиру, машину - у мене вже була сім'я, народився син».

Також колишній гравець Металурга додав, що в запорізькому клубі на той час зарплати були дуже маленькими, але премії мали солідний розмір.

«Одна, півтори, дві тисячі доларів – серйозні, серйозні суми! Якщо гра була важливою, то й чотири тисячі можна було отримати! Божевільна сума. Пам'ятаю коронну фразу Олександра Олександровича Томаха: Як ви можете на сім'ю не забрати ці гроші?»

Армен Акопян є вихованцем запорізького металурга. Він дебютував за команду у 16 років. Загалом за Металург він провів 208 матчів та забив 18 м'ячів (1996-2006, 2007-2009 роки).

X