«Я його розумію»: Саленко став на захист зрадника Тимощука

Переглядів 1992
Павло Клименко Павло Клименко
2 голоси
«Я його розумію»: Саленко став на захист зрадника Тимощука
Анатолій Тимощук. Фото: Google
Колишній форвард київського Динамо Олег Саленко зробив неоднозначну заяву про екс-захисника збірної України та Шахтаря Анатолія Тимощука.

Саленко вважає, що не треба засуджувати Анатолія Тимощука щодо його мовчання про війну в Україні.

«Воронін зміг виїхати, а обговорювати Тимощука… Він уже давно у Росії, у нього там дім, діти. Якби він щось сказав там, його вигнали б з Зеніту і обрізали в грошовому питанні. Також там виховуються його діти, тож він зробив такий вибір – просто мовчати. Якби він щось сказав, то багато б втратив і могли бути проблеми з дітьми. Хай краще мовчить».

Також екс-футболіст зізнався, що розуміє рішення Тимощука залишитись у Росії, оскільки він спочатку не збирався повертатися до України.

«Наскільки я знаю, коли тільки розпочиналася війна у 2014, він уже не збирався повертатися до України. Він під час війни вісім років жив у Пітері і там жив.

Він уже розумів, що йому нема куди їхати з тієї країни, де він працює тренером, заробляє, живе сім'я, навчаються діти. Я теж можу його обговорювати, як багато хто в нас любить, але я в принципі його розумію - що він закрив рота і мовчить», - заявив Саленко в інтерв'ю Футбол 24.

Саленко виступав за Динамо з 1989 по 1992 рік. За цей час він провів 123 матчі, в яких забив 45 голів і зробив чотири асисти.

Нагадаємо, раніше Українська асоціація футболу офіційно позбавила Тимощука всіх почесних звань та титулів, а також виключила колишнього футболіста з реєстру гравців збірної України.

Наразі Тимощук входить до тренерського штабу Зеніту із Санкт-Петербургу.

X