«Я мав отримати «Золотий м’яч»: легенда англійського футболу згадав, як втратив нагороду через форварда Динамо

Переглядів 884
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
2 голоси
«Я мав отримати «Золотий м’яч»: легенда англійського футболу згадав, як втратив нагороду через форварда Динамо
Ігор Бєланов. Фото: Google
Легенда національної збірної Англії, Лестеру, Тоттенгему та Барселони Гарі Лінекер згадав події 1986 роки і пожалівся, що саме він, а не динамівець Києва Ігор Бєланов мав отримати Золотий м’яч.

Грізний форвард 80-90 років минулого століття, а нині футбольний експерт на британському телебаченні  Гарі Лінекер заявив, що його несправедливо образили в 1986 році, не вручивши йому Золотий м’яч.

«У той час Золотий м'яч могли виграти лише європейські гравці, тому Дієго Марадона не зміг його виграти.Я думаю, що заслужив приз у тому році.

Ігор Бєланов провів дуже, дуже добрий матч на чемпіонаті світу, і всі журналісти Східної Європи згуртувалися та масово проголосували за нього. Я не хочу зациклюватися на цьому, але я мав отримати Золотий м'яч у 1986 році», – сказав Лінекер в інтерв’ю французькому виданню L'Equipe.

  • Гарі Лінекер за час професійної кар’єри встиг пограти за англійські Лестер, Евертон та Тоттенгем, іспанську Барселону та японський клуб Нагоя Грампус.
  • Ігор Бєланов окрім київського Динамо грав за одеські СКА та Чорноморець, німецьку Боруссію з Менхенгладбаху та Айнтрахт з Брауншвейга, атакож Металург з Маріуполя.