«Я на стороні українського народу»: друг путіна виступив за підтримку України після скандальної заяви

Переглядів 610
Артем Жилінський Артем Жилінський
1 голос
«Я на стороні українського народу»: друг путіна виступив за підтримку України після скандальної заяви
Сільвіо Берлусконі та путін. Фото: Google
Сільвіо Берлусконі, що є колишнім прем’єр-міністром Італії та чинним президентом Монци, зробив неочікувану заяву, після того, як звинуватив Україну в нападі росії на свою територію.

Екс-прем'єр Італії Сільвіо Берлусконі після звинувачень на адресу президента України Володимира Зеленського раптом заговорив про підтримку українського народу.

«Подивімося на факти. Ми завжди підтримували український народ, ми завжди голосували в Італії та в Європі без вагань та підтримували Україну, посилаючи фінансування та зброю. Я завжди був і є на стороні українського народу та світу», - написав Берлусконі.

Він також заявив, що очікує на рішення «цієї дуже небезпечної війни для всіх нас» дипломатичним шляхом.

«Я просто запропонував великий «план Маршала» Заходу щодо відновлення України як можливий дипломатичний спосіб припинення цього конфлікту, який хочу повторити, дуже небезпечний для всіх нас», - підсумував Берлусконі.

Нагадаємо, перед цим колишній прем'єр Італії Сільвіо Берлусконі розкритикував Джорджію Мелоні за зустріч із президентом України Володимиром Зеленським на полях саміту ЄС у Брюсселі.

Як заявив Берлусконі, якби він залишався прем’єром, він не зустрівся з українським лідером. Крім того, він додав, що якби Зеленський припинив нібито «атакувати» Донбас, то російського вторгнення не було б.