«Я одне куряче стегно їв раз на тиждень»: відверте зізнання Селезньова про пекельну роботу батька та бідність

Переглядів 2408
Ілля Деулін Ілля Деулін
2 голоси
«Я одне куряче стегно їв раз на тиждень»: відверте зізнання Селезньова про пекельну роботу батька та бідність
Євген Селезньов. Фото: Google
Колишній нападник Шахтаря, Дніпра та збірної України Євген Селезньов, який народився у Макіївці та дев'ять років грав у Донецьку, розповів про працю на шахті, де працював його батько та своє дитинство.

Форвард Євген Селезньов, який нещодавно закінчив кар'єру, поділився своїми спогадами з дитинства, яке було непростим, та роботу свого батька. Селезньов зазначає, що до робочого місця шахтаря треба було подолати чималий шлях:

«Я один раз був у шахті і побачив, що таке праця шахтаря – це катастрофа. Спускався на 450-500 метрів. За татом спускався, царство небесне, він був замдиректора шахти з безпеки. Там до робочого місця з щурами і амуніцією тільки сім кілометрів йти. Потім ще чотири-сім годин працювати. І стільки ж вилазити. Це дуже важко».

Форвард зауважив особливості роботи шахтарів:

«В них були рятівна амуніція, але вони її не одягали. В невелику щілинку лізти, воно чіпляється за труби і т.д. Вони їх кидали біля щурів, там де вони їли. Їх там кидали і йшли в футболках. Я як це побачив – дуже запам’ятав.

Селезньов також розповідає про своє важке дитинство:

«Зарплати не платили. Не було великих. По року не платили. Пам’ятаю, їв одне куряче стегно раз на тиждень. З нього варили суп і його їв тільки я. Батьки не їли, бо раз на тиждень в мене повинно було бути м’ясо, бульйон». 

Батько Євгена Селезньова Олександр. Фото: Instagram Є.С.

Також він згадав про скрутне фінансове становище сім’ї через постійні затримки зарплати:

«Тато вставав о четвертій ранку, йшов на роботу п’ять кілометрів до центру на автобус. Не було на проїзд грошей. Гроші він мені залишав, щоб я міг на футбол дістатися».

Наостанок нападник заявив, що його батько підтримував заняття футболом, але в той же час Селезньову треба було отримати освіту:

«Мені треба було вчитися. Авжеж, я пропускав школу заради футболу, тато мене в цьому підтримував, але він мені сказав, що я повинен мати вищу освіту. «Поки ти її не отримаєш, ти не будеш займатися спортом». Я її отримав, закінчив інфіз (Національний університет фізичного виховання і спорту України, – прим. УФ)», – сказав Селезньов у коментарі Профутбол.

  • Селезньов народився у Макіївці, там ж і почав займатися футболом.
  • До 2002 року форвард займався в різних школах Макіївки та Донецька.
  • Того ж року став гравцем Шахтаря, за який виступав до 2009 року. Потім двічі повертався до Донецька: у сезоні 2011/2012 та в 2016 році.
  • За гірників провів 74 матчі, в яких забив 30 голів.