«Я сидів біля телевізора і мені було соромно»: Сабо жорстко відреагував на заміну Коноплянки у матчі з Англією

Переглядів 3226
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
«Я сидів біля телевізора і мені було соромно»: Сабо жорстко відреагував на заміну Коноплянки у матчі з Англією
Євген Коноплянка. Фото: УАФ
Колишній тренер Динамо та збірної України Йожеф Сабо прокоментував повернення півзахисника польської Краковії Євгена Коноплянки до складу національної команди.

У неділю, 26 березня, збірна України на виїзді програла Англії (0:2) у відборі на Євро-2024. Виконувач обов'язків головного тренера національної команди Руслан Ротань, якого критикували за виклик у першу команду Євгена Коноплянку, випустив гравця Краковії на 90-й хвилині, замінивши ним Тараса Степаненка.

Йожеф Сабо не зрозумів тренерського задуму Ротаня. Досвідчений фахівець вважає, що Коноплянці треба було дати бодай десять хвилин ігрового часу, а така ця заміна безглузда.

«Я сидів біля телевізора, і мені було соромно, що його випустили на півтори хвилини. Не треба так принижувати футболіста. Це ганьба. Вийшов, аут, зупинка у грі і суддя свиснув. Навіщо було випускати Коноплянку? Через критику рішення про виклик? Так треба було йому дати бодай хвилин 10, щоби показав, що вміє», – сказав Сабо в інтерв'ю «1927».

Коноплянка у складі збірної України провів 87 матчів, у яких він забив 21 гол та зробив 15 асистів. До гри з Англією Євген востаннє виходив на поле у матчі зі збірною Швейцарією (2:1), який відбувся 3 вересня 2020 року.

Свої наступні матчі збірна України проведе 16 червня з Північною Македонією та 19 червня з Мальтою.