«Я зрозумів, що зник з радару Луческу»: Чигринський розповів, як Містер підписав вирок його кар’єрі у Шахтарі

Переглядів 734
Олександр Калінін Олександр Калінін
2 голоси
«Я зрозумів, що зник з радару Луческу»: Чигринський розповів, як Містер підписав вирок його кар’єрі у Шахтарі
Мірча Луческу, фото: ФК Динамо
Ексзахисник Шахтаря, Барселони, Дніпра та національної збірної України Дмитро Чигринський пригадав про постать культового тренера «гірників» Мірчі Луческу.

Дмитро Чигринський працював з Мірчею Луческу у Шахтарі в періоди з 2005 по 2009 і з 2010 по 2015 рр. Колишній центрбек в ексклюзивному інтерв’ю «Українському футболу» зізнався, що вважає румунського фахівця найголовнішим наставником в його житті.

«Луческу – тренер номер один в моїй кар’єрі. При ньому я остаточно сформувався як гравець, виграв купу трофеїв. Він разом з командою вивів мене на рівень, який дозволив потрапити до найкращої команди світу – Барселони. У Луческу колосальний досвід, він супертактик. 

Дмитро додав, що хоч Містер і довіряв більше бразильцям, ніж українцям, він особисто розуміє мотиви такої поведінки екстренера Шахтаря.

«Я згоден, що він був лояльнішим до бразильців, але таким чином він хотів їм допомогти. До них потрібен був інший підхід. Більше претензій Містер пред’являв українцям та легіонерам не з Бразилії. Через декілька років я зрозумів, що Луческу критикує, тому що хоче тебе покращити».

Дмитро Чигринський, фото: Getty Images

Найбільшою проблемою для футболістів, які працювали з румуном, була різка відсутність уваги з боку наставника, вважає Чигринський.

«Найгірше – коли Луческу взагалі перестає звертати увагу на футболістів. Тоді ставало зрозуміло, що він не розраховує на тебе. Таке траплялося з різними футболістами, навіть, зі мною. Коли Луческу на тренуваннях не підказував і не звертав уваги на помилки, то я зрозумів, що зник з його радару». 

При цьому ексгравець донецької команди не тримає образ на Містера.

«Але я не ображаюся. В мене тоді був поганий період, пошкодження. Луческу знав мій рівень, коли я був здоровий. Зрозуміло, що тренер не міг безкінечно чекати на відновлення футболіста, йому потрібно думати про команду. У мене немає абсолютно ніяких образ на Луческу».

  • Чигринський провів під керівництвом Луческу рекордні у кар'єрі 189 поєдинків (16 голів).
  • Разом з Шахтарем Дмитро виграв сім чемпіонатів України, чотири кубки та два суперкубки країни, а також Кубок УЄФА-2009.
  • Взимку 2015 року «гірники» за згодою сторін розірвали контракт з досвідченим захисником, який перебрався у Дніпро.