«Як і Подольскі міг піти заробляти у Китай»: колишній гравець Динамо висловився про виклик Коноплянки у збірну України

Переглядів 1074
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«Як і Подольскі міг піти заробляти у Китай»: колишній гравець Динамо висловився про виклик Коноплянки у збірну України
Євген Коноплянка. Фото: УАФ
Півзахисник польської Корони Кирило Петров висловився про виклик вінгера Краковії Євгена Коноплянки до збірної України на матч відбору Євро-2024 з Англією.

Кирило Петров в інтерв'ю ютуб-каналу ВЗБІРНА висловив свою думку щодо ролі ветеранів у сучасному футболі на прикладі Євгена Коноплянки, Лукаша Подольського і Каміля Гросицького, який зараз розвивають польський футбол.

«Цей футболіст показав як в Україні, так і в усій Європі свій рівень. Я думаю, що він свої найкращі роки відіграв, але так само як і Подольські (Гурнік Забже), Гросицький (Погонь Щецін) пішов у команду чемпіонату Польщі, хоча могли піти в Китай заробляти. Але прийшли сюди, щоб розвивати польський футбол».

Петров (перебував у структурі київського клубу з 2003 по 2013 рр.) зазначив, що Коноплянка перейшов до Краковії не заради великих грошей.

«А Женя прийшов не заробляти, а отримувати задоволення від футболу і допомагати команді».

Також Петров додав, що такі досвідчені гравці, як Коноплянка, мають право на виклик до збірної і їхній досвід допомагає молодим футболістам команди.

«У будь-якому разі такі футболісти мають бути в збірній. Він буде тримати роздягальню, команду, тому що Ярмоленко, Коноплянка та інші старші пройшли кілька поколінь і можуть щось підказати молодим, навіть якщо вони не на полі».

33-річний Коноплянка взимку минулого року на правах вільного агента покинув Шахтар і приєднався до польської Краковії.

У нинішньому сезоні український футболіст зіграв за клуб у всіх турнірах 24 матчі, забив чотири голи і віддав дві результативні передачі.

Коноплянка у своїй кар'єрі провів за збірну України 87 матчів, у яких забив 21 гол.

X