«Як працюють схеми на прикладі Гармаша і Довбика»: ексміністр – про виїзд за кордон військовозобов’язаних

Переглядів 6750
Артем Жилінський Артем Жилінський
4 голоси
«Як працюють схеми на прикладі Гармаша і Довбика»: ексміністр – про виїзд за кордон військовозобов’язаних
Денис Гармаш. Фото: ФК Осієк
Колишній віцепрем’єр України Павло Розенко розповів, чому Дениса Гармаша виникли проблеми із виїздом з України, а у гравця іспанської Жирони Артема Довбика — ні.

Павло Розенко порівняв ситуацію Довбика та Гармаша, щоб пояснити, як футболісти виїжджають за кордон. Він розповів, чому в Гармаша виникли труднощі із виїздом з України. 

«Денис Гармаш – гравець Динамо, який хоче переїхати грати до Хорватії. На абсолютно законних підставах йому не дають (станом на 4 вересня) дозволу виїхати з України, бо він військовозобовʼязаний і не може під час військового стану поїхати працювати у Хорватію».

Також Розенко заявив, що Довбик гравець національної збірної України, що суттєво полегшило його ситуацію, тому українець без проблем опинився в Іспанії.  

«Артем Довбик – гравець Дніпра-1, який переїхав грати в Іспанію. Теж військовозобовʼязаний. Але спокійно виїхав і вже грає в Іспанії в формі нового клубу. Та дуже просто. Артем Довбик – гравець національної збірної України з футболу. Всі збірники отримали дозвіл на виїзд з країни ВИКЛЮЧНО для участі у матчах збірної України.

І щось мені так видається, що Артем і не повернеться в Україну після матчів збірних, як того вимагає закон», — написав Розенко для «Оbozrevatel». 

  • 33-річний Гармаш виступав за Динамо з 2009 року і провів у його складі 361 матч, забив 54 голи і зробив 45 результативних передач.
  • Осієк зіграв шість поєдинків, набрав 11 очок і посідає друге місце в чемпіонаті Хорватії з відставанням від Гайдука на чотири залікові пункти.
  • Денис може дебютувати за свою нову команду 16 вересня у виїзному матчі проти Рієки.
  • 26-річний Довбик підписав контракт із Жироною до 30 червня 2028 року. Transfermarkt оцінює гравця в 15 мільйонів євро.
  • Артем виступав у складі Дніпра-1 з 2020 по 2023 рік. Форвард провів 86 матчів, забив 54 голи та зробив 14 асистів.