«Якесь божевілля»: Жезус згадав, як його шокував Гвардіола, випустивши Зінченка на гру Ліги чемпіонів

Переглядів 12010
Артем Жилінський Артем Жилінський
2 голоси
«Якесь божевілля»: Жезус згадав, як його шокував Гвардіола, випустивши Зінченка на гру Ліги чемпіонів
Олександр Зінченко. Фото: ФК Ман Сіті
Бразильський нападник Габріель Жезус згадав, як він виступав за Манчестер Сіті разом із українцем Олександром Зінченком і розповів цікаву історію пов’язану із Пепом Гвардіолою.

Габріель Жезус навів приклад дивного рішення Гвардіоли, який вирішив використати Зінченка у матчі проти ПСЖ на позиції під нападником. На думку бразильця, це було справжнє божевілля, яке ніхто та ніколи не награвав.

«Одного разу Пеп поставив Зінченка на позицію фальшивої дев’ятки. Це була домашня гра Ліги чемпіонів проти ПСЖ. Якесь божевілля. Напередодні ми навіть не награвали такий варіант на тренуванні, він ставив мене на позицію форварда. Зінченко нещодавно жартував: «Того дня мені було тебе шкода».

Жезус згадав свою реакцію на таке рішення Гвардіоли. Форвард зі сльозами зателефонував своїй мамі та заявив, що хоче покинути Манчестер Сіті.

«За дві години до гри йде командна нарада. Пеп оголосив склад, я після цього навіть не їв. Я пішов зі сльозами, подзвонив мамі зі словами: «Я хочу піти». Я хотів поїхати додому, бо він поставив у старт його, а не мене. Він поставив туди лівого захисника. Я збожеволів.

Гравець має розвиватися, а в Сіті мені було дуже складно робити це. Тому я й вирішив, що не хочу тут більше залишатися», – сказав Жезус для Сityxtra .

  • Влітку 2022 року Арсенал придбав Зінченка у Манчестер Сіті за 35 млн євро.
  • У складі лондонців Олександр провів 33 гри забив один гол і віддав два асисти.
  • Контракт Зінченка з Арсеналом діє до 30 червня 2026 року.
  • Арсенал посів друге місце в АПЛ минулого сезону, поступившись чемпіонством Манчестер Сіті.