«Якщо не зупинимо росію, то війна перекинеться в іншу країну»: Зінченко – про благодійний матч Game4Ukraine

Переглядів 492
Олександр Карпенко Олександр Карпенко
0 голосів
«Якщо не зупинимо росію, то війна перекинеться в іншу країну»: Зінченко – про благодійний матч Game4Ukraine
Фото: Game4Ukraine
Захисник Арсенала Олександр Зінченко розповів про важлвість благодійного матчу Game4Ukraine, який відбудеться вже цієї суботи.

Благодійний матч Game4Ukraine відбудеться на лондонському стадіоні «Стемфорд Брідж»  5 серпня. Шевченко та Зінченко передадуть виручені кошти від виставкового поєдинку, на реконструкцію Михайло-Коцюбинського ліцею в Чернігівській області, який постраждав від російських ракет.

Капітанами команд будуть Андрій Шевченко та Олександр Зінченко, які ініціювали проведення благодійного матчу під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським наприкінці травня.

Зінченко напередодні благодійного матчу Game4Ukraine пояснив західній аудиторії, наскільки важливо підтримувати Україну у протистоянні російським загарбникам.

«Коли мої діти виростуть, вони питатимуть мене: «Тату, коли в нашій країні була війна, що ти робив? Як сильно ти допоміг людям?». Я просто хочу подивитися в очі своїм дітям і сказати: «Ну, ми з твоєю мамою намагалися щосили». Так ось що я намагаюся зробити, ось що в мене в голові».

Олександр наголосив, що на місці України могла опинитися будь-яка інша країна.

«Я знаю, що деякі люди втомилися від цієї війни. Але моє єдине посилання в тому, що ми повинні триматися разом. Тому що якби не Україна, це могла б бути інша країна, вірно? Сьогодні це Україна, але якщо ми не зупинимо тут і зараз, то наступною може стати будь-яка інша країна», – цитує Зінченка The Athletic.

  • 46-річний Шевченко торік став амбасадором платформи United24, яка займається збором коштів на потреби українців, які постраждали від війни в нашій країні.
  • 26-річний Зінченко, який виступає за лондонський Арсенал, приєднався до ініціативи президента України в травні 2023 року.
  • Подивитися благодійний матч між командами Шевченка та Зінченка в Україні можна буде безкоштовно на медіасервісі MEGOGO у розділі «Спорт».