«Яшин посадив у літак і сказав, що маю грати у Динамо М»: легенда київського гранда згадав, як тікав з Москви

Переглядів 804
Артем Жилінський Артем Жилінський
2 голоси
«Яшин посадив у літак і сказав, що маю грати у Динамо М»: легенда київського гранда згадав, як тікав з Москви
Леонід Буряк. Фото: Google
Легендарний півзахисник та сьогоднішній іменинник Леонід Буряк розповів, як зміг відмовитися від трансферу до московського Динамо та згадав свій перший важливий гол за київське Динамо.

Леонід Буряк народився в Одесі у 1953 році та виховувався у дитячо-юнацькій школі Чорноморця.

1972 року півзахисник отримав пропозицію від московського Динамо. Буряк поїхав до Москви, адже його попросив сам Лея Яшин. Але вночі півзахисник передумав і вирішив повернутися додому.

«Мене одночасно запрошували шість команд. Лев Іванович Яшин посадив мене в літак і сказав, що я маю грати в московському Динамо. Я прилетів до Москви, мене зустріли та відвезли до готелю. Вночі мене осяяло: «Що я тут роблю?».

Величезне місто, ні батьків, ні Одеси моєї коханої немає. У мене було 12 рублів у кишені. Мені вистачило десяти карбованців, щоб купити квиток і вночі на таксі приїхати до Внукова, щоб полетіти назад до Одеси», – сказав Буряк.

Буряк згадав, як дебютував в команді Лобановського у 1973 році. Тоді футболіст закінчив епічний камбек київського клубу, який вирвав перемогу завдяки вирішальному голу Буряка.

«У першій грі за Динамо Київ мене випустили у другому таймі. Ми програвали, але зрештою виграли 2:1. Я забив другий гол. Після цього я мав серйозну розмову з Лобановським. Він почав розраховувати на мене.

Моя мама тоді приїхала до київської лікарні робити операцію. Вона каже: Ти що зробив? Всі люди кричать наше прізвище», – сказав Буряк в інтерв'ю ютуб-каналу Динамо.

  • 70-річний Буряк виступав за київське Динамо з 1973 по 1985 рік і провів у його складі 363 матчі, в яких забив 70 голів.
  • Футболіст також має досвід виступів за Чорноморець, Металіст та московське Торпедо.
  • У складі національної збірної СРСР Леонід зіграв 45 поєдинків та забив дев'ять м'ячів.