«Є тільки одне пояснення»: в Іспанії оцінили скандальний епізод з незарахованим голом Україні U-21 на Євро-2023

Переглядів 14582
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
9 голосів
«Є тільки одне пояснення»: в Іспанії оцінили скандальний епізод з незарахованим голом Україні U-21 на Євро-2023
Едуардо Ітурральде Гонсалес. Фото: Google
Авторитетний іспанський суддя Едуардо Ітурральде Гонсалес прокоментував найскандальніший епізод гри Іспанія – Україна з незарахованим голом Родріго Рікельме.

Донатас Румшас – справжній друг України, як і мільйони його співвітчизників з Литви. В післяматчевих обговореннях гри молодіжного Євро-2023 Іспанія – Україна можна було зустріти чимало саме таких, позитивних коментарів, фактично компліментів, на адресу литовця.

Справа в тім, що саме за участі, рішенням, Румшаса було відміненого гол іспанця  Родріго Рікельме у ворота нашої збірної. 

Півзахисник скористався грубою помилкою Руслана Нещерета і забив здавалося б чистий гол, але литовський арбітр його відмінив. 

▶️Видео голів матчу збірних Іспанії та України дивіться за ПОСИЛАННЯМ

Вітчизняні рефері поки ніяк дії колеги з Литви не коментували, натомість своє авторитетне слово сказав рефері з Іспанії Едуардо Ітурральде Гонсалес. 

«Коли він хотів швидко ввести м'яч у гру (Нещерет  – прим. «УФ»), то, здається, м’яч вислизнув з його рук, чим скористався Родріго Рікельме, щоб забити. Рікельме не нав'язував боротьбу, оскільки під час помилки Нещерета перебував позаду воротаря. Однак арбітр фіксує фол.

Єдине логічне пояснення, яке може бути в цій ситуації, полягає в тому, що суддя побачив зі свого ракурсу, що Рікельме справді торкнувся воротаря і вступив із ним у контакт. Тим самим іспанський гравець ускладнив Нещерету можливість введення м'яча в гру, порушивши правила. В іншому випадку ми всі стали свідками грубої суддівської помилки», – цитує Ітурральде Гонсалеса іспанське видання AS.

  • В 1/4 фіналу підопічні Руслана Ротаня зіграють з переможцем квартету D. Наразі там впевнено лідирує Франція, у якої шість очок. Друга Італія та третя Швейцарія мають по три бали. У четвертої Норвегії нуль залікових пунктів.
  • 28 червня у заключному турі Італія зіграє з Норвегією, а Франція з Швейцарією. Судячи з усього, українці зіграють з французами.
  • Молодіжна збірна України двічі зустрічалася з Францією в кваліфікації до Євро: 3:3 і 0:5.
  • Поєдинок 1/4 фіналу Євро-2023 за участі збірної України відбудеться другого липня в румунському місті Клуж.