Єдині серед усіх команд нижчого дивізіону: 53 роки тому ФК Карпати завоювали Кубок СРСР

Переглядів 312
Олександр Калінін Олександр Калінін
1 голос
Єдині серед усіх команд нижчого дивізіону: 53 роки тому ФК Карпати завоювали Кубок СРСР
Карпати стали володарем Кубка СРСР, фото: ФК Карпати
Львівські Карпати сьогодні відзначають 53-ту річницю тріумфу у Кубку СРСР. 17 серпня 1969 року зелено-білі у фіналі обіграли СКА Ростов (2:1).

Карпати стали єдиним володарем данного трофею, будучи командою з другої за силою ліги та третім представником України після Динамо та Шахтаря. Це досягнення ніколи б не змогли повторити київське та московське Динамо, які жодного разу не вилітали з найвищого дивізону союзної першості.

Перемога в Кубку СРСР дозволила Карпатам взяти участь у розіграші Кубка Кубків сезону 1970/71, де підопічні Ернеста Юста у двох матчах поступилися бухарестській Стяуа (0:1, 3:3) на стадії 1/16 фіналу.

Із 17 гравців Карпат, які виходили на поле у ​​тому турнірі, лише шестеро дочекалися чергової річниці, пише офіційний сайт клубу.

Воротар Михайло Лупол донедавна жив в окупованій Макіївці Донецької області, а Володимир Данилюк, Ігор Кульчицький, Геннадій Лихачов, Юрій Бондаренко та Богдан Грещак нині мешкають у Львові.

За кілька тижнів до пам'ятної дати в історії клубу не стало Ростислава Поточняка. 27 липня легендарний у минулому футболіст Карпат пішов із життя у віці 74 років, зігравши понад 300 матчів у зелено-білій футболці.