Європарламент не хоче бачити білорусь на Євро-2024: депутати звернулися до УЄФА

Переглядів 305
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
Європарламент не хоче бачити білорусь на Євро-2024: депутати звернулися до УЄФА
Кубок Анрі Делоне. Фото: УЄФА
Депутати Європейського парламенту не хочуть бачити футболістів збірної білорусі учасниками кваліфікації на чемпіонат Європи 2024 року та надіслали УЄФА відповідного листа.

Понад сто європейських депутатів підписали листа до президента УЄФА Александера Чеферіна, в якому вони вимагають не допускати збірну білорусі до кваліфікації Євро-2024, повідомляє Politico. Європейці незадоволені тим, що білорусь підтримує росію у війні з Україною.

«Сам факт участі збірної білорусі у турнірі під егідою УЄФА пізніше буде використаний Олександром Лукашенком та його пропагандистською командою, щоб довести, що він добре прийнятий у міжнародному співтоваристві.

Це було б образою мешканців України та всіх білорусів, які були змушені тікати з батьківщини, а також тих, хто залишився в Білорусі і тепер має жити у страху», — йдеться у листі депутатів Європарламенту.

Нагадаємо, збірна білорусі при жеребкуванні опинилася у Групі I, де їм належить зіграти зі Швейцарією, Ізраїлем, Румунією, Косово та Андоррою. Відбірковий етап розпочнеться наприкінці березня.

Збірна росії через початок повномасштабної війни в Україні була відсторонена від усіх змагань під егідою ФІФА та УЄФА.