«За білоруських спортсменів переживав менше, ніж за росіян»: Дулуб розповів про російську пропаганду в спорті

Переглядів 871
Артем Жилінський Артем Жилінський
0 голосів
«За білоруських спортсменів переживав менше, ніж за росіян»: Дулуб розповів про російську пропаганду в спорті
Олег Дулуб. Фото: ФК Львів
Колишній головний тренер ФК Львів Олег Дулуб розповів про те, як російська пропаганда впливала на людей через спорт. Білоруський тренер визнав, що і сам був під її впливом.

Екс-головний тренер Львова, Карпат та Чорноморця Олег Дулуб розповів про те, як до початку війни росії проти України діяла російська пропаганда через спорт.

«Це був чемпіонат світу-2018. Домашній чемпіонат світу, всі проти них, там зібрані досвідчені гравці - завжди хочеться, щоб вони вистрілили. І ти починаєш вболівати.

До того ж це був період, коли пішли великі серіали про Харламова, Бєлова. Коли я працював у Мінську, мені пощастило - там був представник, який був на Олімпіаді з Бєловим, особисто знав його, знав цих хокеїстів, і розповідав про них, про те, як їздив у складі радянської делегації і що це були за спортсмени. Воно не могло не вплинути».

Дулуб підсумував, що певний період часу навіть більше вболівав за російських спортсменів, ніж за білоруських

«Тобто, зрозуміло, що це пропаганда, вона вливає. І воно так відкладалось - навіть за білоруських спортсменів переживав менше, ніж за росіян. Але почалась війна і всередині все, це, як випалило», - сказав Дулуб на ютуб-каналі «Закрутка».

На даний момент в турнірній таблиці УПЛ Львів із 13 очками в активі посідає 16 місце. Новим головним тренером ФК Львів став Анатолій Безсмертний.