За прикладом Шахтаря: клуб УПЛ власним коштом сплатить систему VAR на домашніх матчах, і це не Динамо.

Переглядів 583
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1 голос
За прикладом Шахтаря: клуб УПЛ власним коштом сплатить систему VAR на домашніх матчах, і це не Динамо.
Фото: ФК Кривбас
На всіх домашніх поєдинках Кривбасу, що залишилося зіграти в УПЛ у цьому сезоні, починаючи з гри проти Руха, буде працювати система відеоповторів.

Керівництво криворізького Кривбасу з власної кишені вирішило профінансувати роботу VAR на всіх домашніх поєдинках свого клубу.

Про це повідомив журналіст проекту Про Футбол Digital Олексій Сєров.

«За нашою інформацією, на матчі Кривбас – Рух буде VAR. Кривбас сам оплачує роботу цієї системи на домашні матчі. І збирається це робити до кінця сезону», – написав журналіст.

Повідомляється, що вартість обслуговування системи коштує три тисячі доларів. Раніше повідомлялося, що Шахтар та Дніпро-1 до кінця нинішнього чемпіонату усі свої матчі проведуть із системою відеодопомоги арбітрам.

При цьому Дніпро-1 отримуватиме систему відеоповторів на безоплатній основі – використання VAR оплачуватиме УАФ. У свою чергу, «гірники» отримали відповідь від УПЛ, де отримають послуги VAR після оплати та згоди інших клубів-суперників.

Також Шахтар оголосив, що придбає дві машини VAR для Української Прем'єр-ліги. За словами генерального директора «гірників» Сергія Палкіна, метою є створення рівних умов для всіх клубів та зниження кількості суддівських помилок.