За рахунку 2:0 «Реал Сосьєдад» посипався

Переглядів 204
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Сергій КРАВЧЕНКО-старший, нападник «Шахтаря» 1970–1980-х:

— Чи можна було сподіватися такого великого рахунку, тяжко сказати. Враховуючи, що й у Сан-Себастьяні перемога «Шахтареві» далася непрос­то, не кажучи вже про останні матчі в Лізі чемпіонів. Ну а тут, як кажуть, прорвало. Створили багато моментів, донецькі бразильці в атаці зіграли чудово. І треба визнати, що наша захисна лінія та Андрій П’ятов провели поєдинок на гідному рівні, не дозволивши суперникові розпечатати ворота.

У «Реалі» захисники мені здалися неповороткими, бо за невисокими атакувальними гравцями нашої команди, такими як Тейшейра, Бернард, Коста, вони не встигали. Хоча баски непогано атакували — Грізманн, Вела й інші гравці створювали нам проблеми, але добре, що не пропустили в першому таймі, хоча в Мартінеса був чудовий шанс. До перерви «Шахтар» трохи поспішав, намагався забити швидкий м’яч, аби потім спокійно грати. А це заважало реалізації.

Як колишній нападник, за виконавською майстерністю й красою особливо відзначив би перший і другий голи Дугласа Кости. Спочатку пройшла стрімка атака, й бразилець несподівано для всіх вирішив потужно пробити. Добре, що поцілив. У нього буває таке, що пішов удар. Це був саме той випадок. А в другому моменті в результаті комбінації він головою у стрибку пробив дуже вміло.

Уважаю, що у «Шахтарі» порівняно з «Реалом Сосьєдадом» більше індивідуально якісних гравців. Не можу сказати, що в командній грі «Шахтар» перевершував опонента. Так, у першому таймі наша команда пробувала чинити пресинг, але він не зовсім виходив. Але зате, коли м’яч був у нас, то тоді йшла зовсім інша гра. Адже в бразильців дуже тяжко відібрати м’яч, а індивідуально сам на сам обі­грати когось їм не складає жодних труднощів. Бажання було в усіх, але, повторюся, за рахунку 2:0 «Реал Сосьєдад» розсипався…

Чому «Байєр» програв МЮ — 0:5, це знають тільки німецькі гравці та їхній тренер. Але рахунок мене трохи шокував: для домашнього матчу й для команди такого рівня — це соромно. Чого нам очікувати в Манчестері? «Шахтар» здатний здобути там перемогу, тим більше, МЮ вже виконав завдання виходу в плей-оф. Хоча «Баварія», якій, здавалося, в грі із ЦСКА нічого не було потрібно, перемогла, відповідально підійшовши до матчу.

«Манкуніанці» у себе вдома, думаю, гратимуть так само, як і в Донецьку. Вони приїхали сюди за ні­чиєю, і «Шахтар» їх тут переграв, мав кращий вигляд. А чому б і на виїзді так не зіграти? Нашій команді нікуди відступати, не потрібно сподіватися на те, що «Реал Сосьєдад» виграє в «Байєра». Хоча я не виключаю, що баски переможуть німців. Це — футбол, у ньому все може бути.

X