«Зараз міг би виїхати до Великої Британії»: легенда Динамо зробив цікаву заявку

Переглядів 908
Євген Чепур Євген Чепур
1 голос
«Зараз міг би виїхати до Великої Британії»: легенда Динамо зробив цікаву заявку
Олексій Михайличенко. Фото: Динамо
Перший віце-президент Української асоціації футболу та легенда Динамо Олексій Михайличенко розповів, чому повернувся в Україну з Шотландії після закінчення ігрової кар'єри.

Олексій Михайличенко на початку 1990-х років виступав у шотландському клубі Рейнджерс. Після закінчення ігрової кар'єри він повернувся в Україну і почав тренерську кар'єру (2002 рік).

У програмі «Футбольний формат» Михайличенко заявив, що він ніколи не думав залишатися у Великій Британії, хоча має будинок у Лондоні, який придбав під час виступів за команду з Глазго. 

Також перед Михайличенком не стояло питання про виїзд з України 24 лютого 2022 року після початку повномасштабного вторгнення Росії в нашу країну.

«Я повернувся, тому що я дуже люблю свою країну, своїх друзів, своє місто, свій клуб Динамо, збірну України, і я хочу жити і працювати тут. Для мене таке питання, напевно, і не стояло.

Я і зараз міг би виїхати, тому що я резидент Великої Британії, але моя країна - Україна».

Після закінчення ігрової кар'єри Михайличенко повернувся в Динамо, де увійшов до тренерського штабу Валерія Лобановського. Після його смерті в травні 2002 року обійняв посаду головного тренера команди.

Також 60-річний Михайличенко очолював молодіжну збірну України (2005-2008) і національну команду країни (2008-2009).