Збірна України перемогла Мальту завдяки голу Циганкова: команда Реброва закріпилася на другому місці групи С

Переглядів 5835
Віктор Глухенький Віктор Глухенький
4 голоси
Збірна України перемогла Мальту завдяки голу Циганкова: команда Реброва закріпилася на другому місці групи С
Групове фото збірної України перед початком гри з Мальтою. Фото: УАФ
Національна збірна України здобула другу поспіль перемогу в рамках відбору до Євро-2024 року. Команда Сергія Реброва, повернула боржок збірній Мальти за поразку в 2017 року, здолавши острів’ян 1:0.
  • У 10 останніх виїзних матчах збірна Мальти здобула три перемоги, тричі зіграла у нічию й зазнав лише 4 поразок;
  • Мальта програвала Північній Македонії (1:2), Естонії (1:2), Словенії (0:1) та Хорватії (0:3);
  • Перемогали острів’яни збірні Люксембургу (1:0), Сан-Марино (2:0) та Латвію (1:0);
  • Нічиєю завершилися протистояння з Кіпром (2:2), Словаччиною (2:2) та Андорою (0:0).

Бліцкригу не вийшло. На поєдинок проти Мальти українці вийшли максимально наелектризованими, тобто налаштованими, і з перших хвилин почали накочувати хвилі атак на ворота острівної команди. Але всі вони розбивалися або об хвилерізів-захисніків.

На четвертій хвилині міг забивати Андрій Ярмоленко, який замикав на дальній стійці відбитий голкіпером Мальти удар Владислава Ваната, але удар нашого капітана заблокував захисник. 

На 17 хвилині активність знову ж таки продемонстрував Ванат: форвард київського Динамо зряче пробивав у кут, однак не влучив.

А на 24 хвилині гри мав відкривати лік голам у грі форвард Мальти Джо Діджонс: гравець англійського Оксфорд Юнайтед класно спіймав м’яча злету і дякувати небесам, пусти його повз наші ворота. Анатолій Трубін навіть не ворухнувся, а шкіряний просвисті у сантиметрі від правої штанги.

До першого тайму гри арбітр додав аж сім хвилин! І на четвертій з них Віктор Циганков нарешті сколихнув сітку воріт за спиною вороторя Мальти Генрі Бонелло, але у форварда Жирони був стовідсотковий офсайд, коли він добивав м’яча після гарматного удару Руслана Малиновського.

Синдром першого тайму в Скоп’є проявився і в матчі, що приймала словацька Трнава.

В таймі номер два, гру знову майже повністю контролювала Україна і на 52 хвилині всі ми вже підготувалися відкорковувати шампанське, але Андрій Ярмоленко не зміг реалізувати пенальті: наш капітан пробив насилу, але влучив у поперечину, яка ледь не репнула після такого потужного удару.

Як потрібно виконувати пенальті Ярмоленку показав Циганков: Віктор на 72 хвилині гри чітко розвів голкіпера і м’яч по різних кутках. До речі, вдруге в матчі пенальті у свої ворота привіз Жан Борг. Можливо хлопчина хоче громадянство України?

Зрештою, гол Циганкова так і лишився єдиним у грі. Погрому Мальти, який прогнозували деякі експерти, не вийшло.

  • Восьмий 11-метровий за збірну виконував Ярмоленко - він найчастіше бив пенальті в історії збірної України. П’ять  забив, три – ні;
  • Віктор Циганков забив 11 гол за збірну України. Вінгер Жирони зрівнявся за цим показником з Євгеном Селезньовим.
  • Наступні два поєдинки в рамках відбору до Євро-2024 збірна України проведе восени;
  • На дев'яте вересня запланована номінально домашня гра проти збірної Англії;
  • 12 вересня головна команда країни вирушить в гості до Італії.