Зеленський провів розмову з президентом УЄФА: Чеферін змінив риторику про Україну

Переглядів 895
Олександр Карпенко Олександр Карпенко
1 голос
Зеленський провів розмову з президентом УЄФА: Чеферін змінив риторику про Україну
Володимир Зеленський та Александер Чеферін. Фото: Google
Президент України Володимир Зеленський провів розмову з очільником УЄФА Александером Чеферіном, який побажав національній збірній нашої країни пройти на Євро-2024.

Александер Чеферін і Володимир Зеленський цими вихідними провели телефонну розмову. Президент УЄФА висловив підтримку Україні та побажав успіху в плей-офф відбору на Євро-2024, хоча перед жеребкуванням цієї стадії висловлював бажання бачити боснійців на турнірі.

«Президент УЄФА висловив непохитну підтримку і захоплення Україною та мужністю її народу в ці важкі часи і висловив сподівання на швидке і мирне рішення, яке принесе Україні стабільність і процвітання. 

Він також побажав удачі збірній України в її майбутніх матчах плей-офф за вихід на Євро-2024».

Гарант, в свою чергу, подякував за підтримку.

«Пан Зеленський висловив подяку УЄФА за сприяння миру, толерантності та чесності через свої змагання та за підтримку, яку надає керівний орган європейського футболу Україні від початку конфлікту», – йдеться в заяві УЄФА.

  • Боснія і Герцеговина стане майбутнім опонентом команди Сергія Реброва в півфіналі плей-офф, який відбудеться 21 березня 2024 року;
  • Раніше Чеферін зробив заяву в ЗМІ, де сказав про важливість виходу Італії на чемпіонат Європи.
  • «Скуадра Адзурра» також була суперником України в групі. У вирішальному матчі за друге місце, коли синьо-жовтим була потрібна перемога, команді зіграли внічию (0:0), а в компенсований час арбітр не призначив пенальті у ворота італійців у спірній ситуації.