Жирона руйнує гегемонію грандів Ла Ліги: Довбик і Циганков переписали історію чемпіонату Іспанії

Переглядів 2931
Олександр Карпенко Олександр Карпенко
1 голос
Жирона руйнує гегемонію грандів Ла Ліги: Довбик і Циганков переписали історію чемпіонату Іспанії
Фото: Google
Жирона Артема Довбика та Віктора Циганкова написала нову сторінку в історії Ла Ліги. Каталонці зруйнували тріумвірат Реала Барселони та Атлетико.

Команда Мічела поклала край історичному домінуванню топ-клубів Ла Ліги відтоді, як Валенсія на чолі з Унаї Емері закінчила сезон 2011/12 на третьому місці.

Реал, Барселона чи Атлетіко. Тут немає місця ні для кого іншого. У них є все, вірніше, було все. Минуло 12 років, перш ніж інша команда подолала бар'єри п'єдесталу Ла Ліги, інший клуб змусив людей повірити, що титул іншого кольору можливий. Не білого, не червоного і не біло-блакитного.

Після перемоги Жирони над Гранадою (7:0) команда українців Артема Довбика та Віктора Циганкова поставила крапку у своєму сезоні та стала першою командою, якій вдалося порушити гегемонію грандів ліги та потрапити до топ-3 чемпіонату з сезону 2011/12, коли Валенсія Емері завершила кампанію на третьому місці з 61 очком. Команда Мічела фінішувала з 81 балом.

У поточній кампанії Жирона лідирувала до 19-го туру. У наступному турі Реал обійшов Жирону 14 січня.

  • Жирона за підсумками сезону Ла Ліги 2023/24 фінішувала третьою, маючи в активі 81 очко. Команда Мічела вперше у своїй історії зіграє в Лізі чемпіонів.
  • Довбик в дебютному сезоні за Жирону провів 39 матчів, забив 25 голів та віддав десять асистів.
  • Циганков відіграв за Жирону 34 матчі, забив вісім голів та віддав сім асистів.
  • Нещодавно в ексклюзивному матеріалі «Український футбол» згадував, які рекорди підкорялися українським легіонерам за голами в сезоні за всю історію.