Жуніор Мораєс: «Чи хочу я забити «Шахтарю»? Головне — це перемога «Динамо»

Переглядів 243
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Нападник чемпіона України розповів ексклюзивно для «УФ», чого він очікує від майбутнього протистояння з «гірниками»

Жуніоре, які у вас думки перед головним матчем першої частини чемпіонату проти «Шахтаря»? Які очікування?

— Звичайно, це буде визначна гра для обох команд, тут і додати більше нічого. Протистояння із «Шахтарем» — це загальноукраїнське дербі. Саме тому я дуже мотивований перед цією грою. У нас є чудова можливість відірватись від «гірників» на шість очок у турнірній таблиці. Для нас це дуже важливо. Так само, упевнений, і для «Шахтаря» це протистояння має не абияке значення. Це буде дуже складна гра для обох колективів. Тим не менш, вірю, що нам у цій дуелі все вдасться і «Динамо» переможе.

— Як вважаєте, чим «Шахтар» найбільш небезпечний для «Динамо»? Які козирі є у команди Мірчі Луческу?

— Найперше, думаю, їхня сила у тактиці. Також важливо, що у складі «гірників» є чимало хороших гравців, які здатні проявити себе. Важливо, що футболісти дуже добре знають один одного, бо вже довгий час грають пліч-о-пліч — три-чотири роки. Крім цього, не потрібно забувати, що «Шахтар» дуже небезпечний у контратаках, які їм чудово вдаються останнім часом. Думаю, нам особливо треба бути пильними із цим.

— Не можу не запитати вас щодо Алекса Тейшейри. Він, мабуть, нині найнебезпечніший футболіст «Шахтаря» для будь- якого суперника?

— Звичайно, він дуже сильний і небезпечний гравець. Він зараз у чудовій формі. Тейшейра дуже впевнений у власних силах, що відображається і на його результативності. Алекс забиває ледь не у кожній грі «Шахтаря». Він дуже кваліфікований і обдарований виконавець. Однак, крім нього, у складі «гірників» є й інші хороші виконавці, які допомагатимуть йому створювати моменти. Саме тому я очікую дуже інтригуючого протистояння у найближчу п’ятницю.

Швидкий гол у виконанні «Динамо» стане важливим чинником у плані перемоги?

— Зараз про це важко говорити. Ви знаєте, у нас є власна тактика, і головне — не змінювати наш стиль, нашу філософію. «Динамо» має гарні показники в останніх зустрічах чемпіонату із «Шахтарем». Тому ми віримо у нашу силу, у наших гравців. Переконаний, нам пот­рібно продовжувати і надалі виступати саме у цьому ключі проти «Шахтаря».

Для вас особисто, напевно, це буде дуже принциповий матч? Пам’ятаючи ще про зустрічі із «гірниками» у складі «Металурга», ви неод­мінно захочете відзначитись у воротах «Шахтаря»?

— Я просто хочу виграти (усміхається). Звичайно, буде дуже добре, якщо мені вдасться відзначитись голом, але найголовніше — це перемога «Динамо». Повторюсь, нам потрібно відірватись від «гірників» на шість очок. Це нині найважливіше.