«Золотий м’яч» точно отримає одноклубник Луніна: джерело розкрило подробиці

Переглядів 2238
Дмитро Котков Дмитро Котков
1 голос
«Золотий м’яч» точно отримає одноклубник Луніна: джерело розкрило подробиці
Бензема та Куртуа. Фото: Реал Мадрид
Карім Бензема, з яким український воротар Андрій Лунін разом грає за мадридський Реал, стане найкращим гравцем світу. Також отримає почесну нагороду Тібо Куртуа.

17-го жовтня о 19:50 у Парижі розпочнеться церемонія вручення «Золотого м’яча-2022» найкращому футболісту планети. Цікаво, що ще до початку заходу вже відомо, хто отримає головні нагороди святкового вечору.

За інформацією авторитетного іспанського видання Marca, вже відомо, хто переможе у кожній з номінацій. Так, «Золотий м‘яч-2022» отримає нападник мадридського Реалу та збірної Франції Карім Бензема, який просто-таки феєрив минулого сезону. Також, як повідомляє Eurosport, французькому голеадору вже повідомили про його перемогу в номінації кращого гравця світу.

Зазначимо, що у списку номінантів на почесну нагороду окрім Каріма Бензема знаходяться також Вінісіус Жуніор, Тібо Куртуа, Каземіро, Лука Модрич (усі – Реал), Роберт Левандовськи (Барселона), Кріштіану Роналду (МЮ), Ерлінг Холанд, Кевін Де Брюйне, Жоау Канселу, Бернарду Сілва, Філ Фоден, Ріяд Марез (усі – Ман Сіті), Харрі Кейн, Сон Хин Мін (Тоттенгем), Мохаммед Салах, Дарвін Нуньєс, Трент Александер-Арнольд, Вірджіл Ван Дейк, Фабіньйо, Луїс Діас (усі – Ліверпуль) Кіліан Мбаппе (ПСЖ), Душан Влахович (Ювентус), Себастьєн Алле (Боруссія Дортмунд), Майк Меньян, Рафаел Леау (Мілан), Йозуа Кімміх, Садіо Мане (обидва - Баварія), Крістофер Нкунку (Лейпциг).

Окрім того, «Трофей Яшина» найкращому воротарю планети отримає ще один одноклубник Луніна, а саме конкурент по воротарській позиції бельгієць Тібо Куртуа.

Також відомо, що «Копа Трофі», який буде присуджено найкращому молодому футболісту на планеті, отримає півзахисник Барселони Гаві, головними конкурентами якого є Камавінга з Реалу, Беллінгем з Боруссії Дортмунд та Мусіала з Баварії.

У свою чергу, нагороду Герда Мюллера віддадуть нападнику збірної Польщі та Барселони Роберту Левандовськи, який минулого сезону забив найбільше голів за клуб та збірну.