Зорі треба перемагати Минай і сподіватися на осічку Дніпра-1, щоб вийти в ЛЧ. Прогноз і анонс на матч УПЛ

Переглядів 643
Павло Клименко Павло Клименко
1 голос
Зорі треба перемагати Минай і сподіватися на осічку Дніпра-1, щоб вийти в ЛЧ. Прогноз і анонс на матч УПЛ
Гравці Зорі. Фото: ФК Зоря
Ексклюзивний анонс матчу 30 туру УПЛ Минай – Зоря спеціально для вас на «УФ».

4 червня відбудеться поєдинок 30 туру УПЛ. Сайт «Український футбол» анонсує і прогнозує матч Минай ‒ Зоря. Де дивитися, що дає цей матч, яка турнірна таблиця і чим це все закінчиться?

Минай – Зоря

4 червня. 15:00. с. Минай. Стадіон «Минай»

Пряма трансляція – Setanta Sports

Дискваліфікації: Сергій Петько (Минай) – Ігор Снурніцин (Зоря)

У першому колі Минай вже відібрав очки у Зорі, зігравши внічию 1:1. За луганців тоді відзначився Володимир Бражко, а у складі закарпатської команди забив Єгор Твердохліб. Якщо минайці знову не програють підопічним Патріка ван Леувена, то Зоря ризикує пролетіти повз такої омріяної для себе Ліги чемпіонів.

Дніпро-1, замість чемпіонства, ще й повинен відстояти перед Зорею друге місце

Перед останнім туром Зоря розташувалась на третьому місці в турнірній таблиці, маючи у своєму активі 64 очки. Стільки ж залікових балів у Дніпра-1, який йде другим. Однак дніпровці випереджають команду з Луганську завдяки кращій різниці голів у особистих зустрічах. Справа в тому, що Дніпро-1 здолав Зорю у першому колі з рахунком 3:0, а вже навесні дніпровці програли 1:2. 

Луганці у цьому сезоні здобули двадцять перемог, чотири рази зіграли внічию і п’ять матчів програли. Різниця забитих і пропущених – 61:31. Найкращим бомбардиром команди ван Леувена є Назар Русин, у якого 11 забитих м’ячів. У минулому турі Зоря на виїзді перемогла Олександрію з рахунком 2:0. Перший м’яч у цьому поєдинку забив саме Русин, а другий гол до свого активу записав Сергій Булеца. До речі, у 24-річного хавбека сім забитих м’ячів у цьому сезоні. Стільки ж голів і у Володимира Бражка.

Володимир Бражко. Фото: ФК Зоря

Минай у минулому турі переміг Металіст з рахунком 2:1

Закарпатці поступались по ходу зустрічі з рахунком 0:1, але завдяки голам Олега Вишневського і Руслана Паламара (з пенальті), здобули дуже важливі три очки. Таким чином, підопічні Володимира Шарана займають восьме місце з 33 балами в активі. На 99% Минай вже зберіг прописку в УПЛ на наступний сезон. Адже відстань від зони перехідних матчів становить два очки. 

Для того, щоб клуб із Закарпаття брав участь у стикових поєдинках, їм потрібно програти Зорі та щоб паралельно у своїх матчах перемоги здобували Інгулець, Рух, Металіст 1925, Чорноморець і Колос. Як мінімум є сумніви в тому, що Інгулець на виїзді обіграє Верес, Рух вдома Олександрію, а Металіст 1925 переможе Динамо. 

У цьому сезоні Минай здобув вісім перемог, дев’ять разів зіграв внічию і дванадцять матчів програв. Різниця забитих і пропущених – 22:30. До речі, закарпатці не програють вже три поєдинки поспіль (дві перемоги і одна нічия). Востаннє вони поступались 15 травня Дніпру-1. Найкращий бомбардир минайців ‒ Єгор Твердохліб, у нього п’ять забитих м’ячів.

У суперників є кадрові втрати – в кого суттєвіші?

Володимир Шаран і Патрік ван Леувен мають дискваліфікованих гравців на очний поєдинок. Минаю в заключному турі чемпіонату не допоможе Сергій Петько. Півзахисник перебрав жовтих карток. У цьому сезоні Петько у складі закарпатців зіграв 12 матчів і забив один м’яч. Сергій перейшов до команди Шарана взимку цього року на правах вільного агента з одеського Чорноморця. 

Зоря не може розраховувати на Ігоря Снурніцина, який отримав червону картку ще у позаминулому турі. В активі 23-річного захисника 15 поєдинків у цьому сезоні. За цей час він віддав три результативні передачі. Проте найголовніше питання – чи стане на ноги забивний новачок команди Герреро, який так посилив напад у весняній частині сезону. З ним і без нього – це різні команди.

Історія зустрічей – 4:+0=2-2; 2:6

Майбутній герой матчу – Патрік ван Леувен

Нідерландський фахівець на початку цього сезону очолив Зорю. Патрік ван Леувен виконав дуже великий обсяг роботи для того, щоб досягти цих результатів, які зараз є у луганської команди. Зараз його колектив в одному кроці від кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів. Однак, на жаль, для 53-річного тренера не все залежить від його команди. Потрібно ще сподіватися на те, що Дніпро-1 не переможе Кривбас. Проте, насамперед, Зорі треба впевнено перемагати Минай, щоб потім футболісти біло-чорних розуміли, що від себе вони зробили все можливе. Дуже важлива роль ван Леувена, а саме, як він у психологічному плані налаштує своїх підопічних.

Патрік ван Леувен. Фото: УПЛ

Прогноз на гру Минай – Зоря: Ф2 (-1.5) – 2.20 

Важко повірити в те, що Минай дійсно може опинитися у стикових матчах після 30 туру УПЛ. Занадто багато співпадінь повинно трапитися для цього. А ось Зоря дуже близько знаходиться до своєї мрії – виходу в Лігу чемпіонів. Для цього луганцям треба перемагати і сподіватися на те, що Кривбас забере очки в Дніпра-1. Підопічні Патріка ван Леувена повинні бути максимально заряджені та сконцентровані в заключному матчі сезону. Попри те, що Минай набрав хороший хід, Зоря має перемагати і робити це впевнено. Букмекерська контора Favbet дає чудовий коефіцієнт на те, що луганці переможуть закарпатців, як мінімум з різницею в два м’ячі – 2.20.

X