«Звісно, тут є питання»: ексрефері ФІФА – про суддівство у матчі Металіст 1925 – Зоря

Переглядів 592
Артем Жилінський Артем Жилінський
2 голоси
«Звісно, тут є питання»: ексрефері ФІФА – про суддівство у матчі Металіст 1925 – Зоря
Мирослав Ступар. Фото: Google
Колишній український арбітр Мирослав Ступар висловився щодо суддівства матчу сьомого туру Української Прем’єр-ліги між Металістом 1925 та Зорею.

Суддівський експерт, ексарбітр ФІФА Мирослав Ступар проаналізував суддівство Клима Заброди у матчі сьомого туру УПЛ Металіст 1925 – Зоря (2:1).

На думку Ступара, у головного арбітра цього матчу було не так багато роботи, адже чогось надзвичайного не ставалося.  

«Насправді в Клима Заброди багато роботи не було, не було якихось надзвичайних ситуацій. Проґавлена гра рукою від Антюха — це наслідок неправильно обраної позиції. Добре, що VAR втрутився, щоб арбітр міг переглянути момент і прийняти рішення».

Ексрефері вважає, що паузи на перегляд ВАРу займали дуже багато часу. Ступар не задоволений кількістю хвилин, які додав Заброда.

«Звісно, тут є питання до того, що це зайняло досить багато часу. Хоча, як на мене, висновок був очевидним. І при цьому в першому таймі Заброда компенсував менше, ніж мав би через відеоповтор, пенальті, зупинки під час гри… Варто було додати чотири-п’ять хвилин як мінімум», — заявив Ступар для «UA-Football».

  • Металіст 1925 тепер займає п'яту позицію, маючи десять очок.
  • Підопічні Кривенцова йдуть на 12 місці, в їхньому активі п'ять балів.
  • Наступний матч Металіст 1925 проведе 24 вересня вдома проти Колосу, а Зоря 21-го зіграє у Любліні з Гентом в рамках першого туру групового етапу Ліги конференцій.