«Кінець світу, а мені добре»

Переглядів 326
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
ФІФА заборонила «Говерлі» вести трансферну діяльність, але керівництво ужгородців запевняє, що нічого страшного не трапилося

Спочатку свою позицію висловив формальний очільник клубу Олександр Шуфрич, причому зробив це у притаманній йому специфічній манері: «Якщо «Барселона» впоралась із такою забороною, ми також упораємося!». Конструктивна позиція, нічого не скажеш.

Потім ситуацію прокоментував наставник команди В’ячеслав Грозний, який так само не зрадив собі, бо його огляд стану справ був звично розгорнутий і фаховий: «Треба розуміти, «Говерлі» працювати на трансферному ринку ніхто не забороняв. Йдеться про те, що якщо наш клуб у зазначені терміни не розрахується або не реструктурує борги перед футболістами, нам можуть заборонити трансферну діяльність. Я впевнений, що з гравцями клуб давно домовився. Впевнений і в тому, що він домовився і з тими, про кого згадує ФІФА. Але тут ось яка штука: футболісти самі зацікавлені якомога швидше владнати справи з «Говерлою». Вони і кажуть прямо: мовляв, заплатите менше, але заплатите зараз. От і все. Але є ще люди, які перебувають поряд із гравцями. В першу чергу говорю про агентів та юристів. Вони раніше жили за рахунок агентських бонусів, за рахунок того, що врізались у зарплати футболістів. Їм вигідно, аби судова тяганина тривала якомога довше. «Говерла» подаватиме апеляцію. Ми маємо право захищатися, і я впевнений, що клуб надасть необхідні папери. Ми пішли іншим шляхом, тобто даємо можливість місцевим молодим гравцям рости. Але й тут поки що складно…»

Процитований коментар В’ячеслав Вік­торович надав одному зі столичних ЗМІ, втім, коли «УФ» вийшов із ним на зв’язок, отримав відмову: мовляв, «втомився різним газетам повторювати одне й те ж. Ви краще зверніться до нашого керівництва».

Ми й звернулися, однак і тут нас очікувала невдача: Шуфрич-молодший звично не виходив на зв’язок, а генеральний директор «Говерли» Іван Шіц зіслався на те, що їде з командою до Словаччини на тренувальний матч і не має часу на розмову.

Тому для з’ясування реального стану справ ми звернулися до агента ФІФА Ігоря Кривенка. Його коментар показує, що ужгородський ФК іще на крок наблизився до прірви небуття: «Найголовніше зрозуміти дві речі. Перша: навіть якщо «Говерла» виплатить усі борги, наступні два трансферні вікна вона не зможе заявляти нових футболістів. Друга: кажучи «нові футболісти», я маю на увазі не тільки придбання, а й оренду гравців та можливість заявки вільних агентів. Тобто протягом наступного року ужгородці не зможуть брати виконавців зі сторони, вони змушені будуть комплектуватися винятково своїми виконавцями. А з огляду на те, що їхній наставник постійно бідкається на відсутність оних, вимальовується вкрай песимістична ситуація. Тут головне не те, хто за «Говерлу» гратиме, а як вона гратиме. Важливо зауважити, що всі ці муки можна було припинити ще влітку, просто не видавши «Говерлі» атестат на участь у прем’єр-лізі, однак Федерація обрала інший варіант. Погано ще й те, що за ужгородцями можуть піти ще кілька клубів, над якими вже висить перспектива заборони від ФІФА…»

Олександр БОГУСЛАВСЬКИЙ.

X