Олександр КУЧЕР: «Ми не «Сельта», ми — «Шахтар»!

Переглядів 180
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Центрбек «гірників» розкрив секрет значної перемоги над іспанцями

— «Шахтар» упіймав кураж. У чому секрет успіху?

— У минулій грі з «Байєром» ми створили багато моментів, але, на жаль, не змогли реалізувати жодного з них. У грі з «Реал Сосьєдадом» у нас усе вийшло: в обороні зіграли надійно, не пропустили, а попереду відзначилися чотири рази.

— І все-таки, здалося, що спочатку у «Шахтаря» була якась нервозність. Матч баски розпочали дуже впевнено, заволодівши ініціативою.

— Ви не забувайте, що всі іспанські команди вміють добре працювати з м’ячем. У них усі гравці — технічні. Наш суперник — не виняток. Футболісти «Реала» розуміли, що їм теж треба було лише вигравати, інакше вони втрачали всі шанси продовжити участь у єврокубках нинішнього сезону. Баски дуже хотіли взяти очки в Донецьку, але нам вони були потрібніші. У першому таймі ми забили м’яч, а в другому вже повністю контролювали хід гри.

— Після першого тайму «Шахтар» вів 1:0. Але це — рахунок слизький. Що в перерві сказав гравцям Мірча Луческу?

— Попросив контролювати м’яч, грати у швидкий пас, намагатися проводити стрімкі контратаки.

— «Шахтар» не дозволив проявити себе у цьому матчі лідеру басків Антуану Гризманну та Карлосу Велі, який перебував у хорошій формі, оформивши покер у ворота «Сельти»…

— Це — нормально, ми не «Сельта» (сміється), ми — «Шахтар»! Перед нашою командою стоять зовсім інші завдання…

— Враховуючи, що за сумою двох зустрічей «Шахтар» узяв гору над басками з загальним рахунком 6:0, можна сказати, що зійшлися команди різного калібру?

— Нелегко судити. Я вважаю, що «Реал Сосьєдад» — хороша, технічна команда, яка вміє грати у футбол. Просто ми зіграли чудово, зокрема гостро попереду. Плюс до всього, в нас у матчі багато що виходило.

— Ви на рівному місці отримали зовсім необов’язкову жовту картку. За що?

— Якщо чесно, то сам не можу зрозуміти. Ми розігрували штрафний, а гравець суперника не відійшов на належні в таких випадках дев’ять метрів. Я сказав про це судді. Може правила вже змінилися, й тепер гравець повинен відходити на п’ять метрів?..

— Мені здалося, що один із найкращих своїх матчів у сезоні за «Шахтар» провів Тарас Степаненко. Згодні?

— Так. Тарас — дуже хороший гравець. Він працьовитий, чудово грає у відборі, володіє й іншим набором необхідних якостей.

— Аби виходити в плей-оф, донеччанам треба перемагати МЮ в Манчестері. Обіграти топ-команду на виїзді — реально для нинішнього «Шахтаря»?

— А чому ні? Так, ми розуміємо, що зробити це буде дуже тяжко, але нічого неможливого не існує. Усе в наших руках, нам треба самим вирішувати завдання виходу в плей-оф, а не озиратися на когось, не сподіватися, що «Реал Сосьєдад» візьме гору над «Байєром».

Дмитро ДОЙНІКОВ.

X