Ш. і П. повинні бути ОШТРАФОВАНІ

Переглядів 363
UkrFootball.ua UkrFootball.ua
0 голосів
Після натуралізації Мораеса, яка, безсумнівно, посилила атакувальний потенціал збірної У

Після натуралізації Мораеса, яка, безсумнівно, посилила атакувальний потенціал збірної У., в кількох газетах спалахнула рекламна галаслива «агітація і пропаганда» із докладним описанням усіх дрібниць звичайного побуту футболістів, які й не потрібні уболівальникам, але, як відомо, зомбування НЕ МАЄ МЕЖ. Газетні «зазивали» насипали цілий екскаваторний ківш подробиць. «Олімпійський» стадіон, відкрите тренування, фотосесія уболівальників зі збірниками, вечеря на стадіоні і у супроводі ескорту до Борисполя до теплої Атлантики.

Та ті, у кого не малося інших турбот, чи ті, хто хотів уздріти успішних юнаків під кермом Володимира Єзерського на Верхньому стадіоні (так звалась давня арена ФШМ — футбольної школи молоді із тренерами, нині покійними Базилевичем, Трояновським, Лобановським, Руслановим, Фефловим, іще живим нині Бібою), які готуються брати європейські вершини, не побачили на Олімпійському найсильніших, а за Черепановою горою — струнких юнаків. Усе, як казав телекоментатор Віктор Нестеренко, було «наоборіт». А саме — на молодіжному майданчику тренувалась перша команда, а Володимир Єзерський на пагорку ФФУ тихцем розмовляв із знайомим закарпатцем, а потім іноземцем. Привітавшись і спитавши за одного гравця Прем’єр-ліги, почув від нього вибачення із поясненням: «Хочу почути вказівки, які дає гравцям Шевченко». Я й відповів: «Володю, він — такий само новачок, як і ти, бо й ти грав за збірну України». Присутні усміхнулись моєму нагадуванню. Отож тренування тривало майже дві години, а Єзерський слухав «одкровення» колеги.

Справжні тренерські вказівки і настанови автор чув колись на стадіоні (точніше — напівруїні) ЦСКА, коли видатний німецький коуч інструктував і підправляв дії збірної Греції — майбутнього чемпіона Європи. Отто Рехгаґель розмовляв окремо із воротарями, захисниками, «хавами», нападниками з допомогою чотирьох (!) толмачів із німецької на новогрецьку мову і відмінно «достукався» до підлеглих — несподівано для усіх нащадки еллінів вибороли золоті медалі чемпіонату Ойропи.

Що іще цікавого у німецьких тренерів і функціонерів: вони знають — спланували, «що, коли і де» вони робитимуть із командою до хвилини і до метра. Ото такі німецькі настанови. Отакі німці У ВСЬОМУ!

Для кращого розуміння ситуації — ще один приклад. У канадсько-українській НХЛ (відсоток західноукраїнської діаспори серед гравців і функціонерів був тоді досить високий) існувало правило. Заявник однієї з команд під’їжджає до суддівського прилавка і скаржиться: їхній суперник перетворив-загнув гак ключки, як пращу. Вимірюють за еталоном — неправда, здалося — штрафують на 5 хвилин гравця команди-скаржника.

Тобто шизо-волюнтаристський вибрик тренера збірної першої на шкоду юнацькій повинен бути покараний (і в епоху офшорів та біткоїнів) досить дебело грошима, а не: «Я більше не буду!» Бо що спричинило дивовижне підняття й перенесення людей, реманенту, обладнання, одежі й взуття збірників нейшнл на майданчик юнаків? Здалося Андрієві Миколайовичу — за сухої, невітряної погоди, хорошого освітлення, що тяжка, ворожа аура нависла над ареною (на будівництві-реконструкції котрої чомусь змінилось аж чотири директори!) і шкодитиме збірній України і Південної Америки. Чортівня якась, вчорашні комсомольці і комуністи НЕ ВІРЯТЬ у забобони. А до чого тут Олег Протасов? Він куратор усіх збірних України, мався бути присутній і на останньому тренуванні. Па-рускі — сматрящім, аднако!

Не відомо, чи донесли цей ганебний факт до голови Федерації футболу України Павелка (кума головного тренера нацзбірної) численні пахолки із апарату, але і перший, і другий мають бути ОШТРАФОВАНІ, до того ж диференційовано, але вагомо. Узгодити цей факт із «юридичною службою». На чию користь? Тільки не на користь численних інтернатів, у вихованців яких є батьки, для закупівлі для них гумових м’ячів. Вношу пропозицію власної особи, яку обурило неєвропейське ставлення коуча європейської держави до колеги, уболівальників, європейських принципів справедливості, і я хочу збурити приспану свідомість правдивих українців, сказавши обом: вас призначили на посади без конкурсу, після позалаштункових «перетірок», досі ви не тренували навіть малих хлоп’ят, і цього мало, щоб керувати людьми…

Олександр МАНОХА.