Ексклюзив

У Другій лізі нового сезону виступлять 8 нових резервних команд: ми дізналися, хто їх очолить і де вони будуть грати – є сюрпризи

Переглядів 3512
Андрій Піскун
12 голосів
Логотип Другої ліги України. Фото: ПФЛ
«УФ» розповідає про другі команди Вереса, Ворскли, Колоса, Лівого Берега, тернопільської Ниви, Металіста 1925, ФК Олександрія та Полісся, які в новому сезоні будуть виступати у третьому за силою дивізіоні України.

П’ять команд з УПЛ (Верес, Ворскла, Колос, ФК Олександрія, Полісся) та три з Першої ліги (тернопільська Нива, Металіст 1925 і Лівий Берег) створили дублі, які у сезоні 2024/25 будуть виступати у Другій лізі. 

Сайт «Український футбол» звернувся до цих клубів та дізнався, хто тренуватиме другі команди, який буде базовий вік гравців та на якому стадіоні вони будуть грати. Погнали!

Верес-2 (Рівне)

Ми звернулися до президента Вереса Івана Надєїна, щоб дізнатися про другу команду. Резерв буде носити назву Верес-Ізотоп 2. Домашні матчі проводитиме у містечку Рівненської області – Вараш.

Мета створення Вереса-Ізотоп 2 – забезпечити ігровою практикою вихованців системи клубу, які за віком вже не можуть виступати за команду U19, а також футболістів, які не мають достатньо ігрової практики у головній команді червоно-чорних і, звісно, дати шанс місцевій талановитій молоді проявити себе у професіональному футболі

Штаб та тренерський штаб нової команди обіцяють оприлюднити згодом.

Ворскла-2 (Полтава)

Як повідомив сайту «Український футбол» віце-президент Ворскли Олег Лисак, другу команду очолить Ія Андрущак, яка працювала із U-19. Команда буде сформована саме із цього віку – гравці 2004 року народження і молодше. Ворскла-2 буде грати на стадіоні «Молодіжний» у Полтаві.

Колос-2 (Ковалівка)

Віце-президент Колоса Ярослав Вишняк ексклюзивно для «Українського футболу» розповів, що Колос-2 буде створений на базі Штурму (Іванків), який виступав в чемпіонаті області. 

Колос планує віддавати у дубль гравців, які випустились із U-19, але поки що не проходять у першу команду. Також у складі залишаться деякі футболісти із Штурма, але навряд чи це будуть статусні ветерани на зразок Хачеріді, основний напрямок – робота з молоддю.

Володимир Бондаренко (справа). Фото: Штурм

Головним тренером Колоса-2 стане Володимир Бондаренко, який нині очолює Штурм. Домашні матчі друга команда ковалівського клубу буде проводити в Калинівці або на Лівому Березі.

Лівий Берег-2 (Київ)

Директор Лівого Берега Олег Єгоров ексклюзивно для нашого сайту заявив, що друга команда буде формуватися із гравців Академії 2007 року народження. Старшим тренером Лівого Берега-2 стане їхній наставник – Павло Миколайович Кікоть. Як повідомив Єгоров, друга команда буде грати на одному із стадіонів Лівого Берега (два поля мають відповідну акредитацію, третє – може також невдовзі її отримати). Поки обговорюється, чи це буде штучне поле, чи натуральне.

Мета створення Лівого Берега-2 – обкатка молоді, щоб вона швидше адаптувалася до дорослого футболу і підсилювала першу команду.

Нива-2 (Тернопіль)

Кандидатура головного тренера Ниви Т-2 ще обговорюється, і його імя стане відомим на протязі декількох днів. Про це нам повідомив спортивний директор клубу Сергій Задорожний. За словами функціонера, друга команда буде сформована із різних вікових груп талановитої молоді, якій потрібна ігрова практика – від 2004 до 2008 р.н. Нива Т-2 буде грати в Тернополі на полях Академії.

Металіст 1925-2 (Харків)

Як нам розповів керівник прес-служби ФК Металіст 1925 Павло Посохов, другу команду сформують із гравців Академії U-19. Старшим тренером Металіста 1925-2 стане Сергій Карпенко, який очолював U-19. Скоріше за все, команда буде грати у Щасливому, де базується Металіст 1925, але цей момент ще уточнюється.

ФК Олександрія-2

З питанням щодо створення ФК Олександрія-2 ми звернулися до виконавчого директора клубу Дмитра Кітаєва. Головним тренером команди призначено Віктора Бицюру, який в минулому сезоні очолював юнацьку команду «містян».  

Віктор Бицюра. Фото:  Олександрія

ФК Олександрія-2 буде сформована з молодих гравців, які за віком вже не потрапляють в U-19, при цьому, не можуть розраховувати на достатню ігрову практику в основі. 

Домашні матчі ФК Олександрія-2 буде проводити на стадіоні «Олімп» (мікрорайон Перемога)

Полісся-2 (Житомир)

Віце-президент Полісся Володимир Тесля ексклюзивно для «УФ» підтвердив, що другу команду житомирського клубу очолить Шиль Гаутам Кішан, який раніше працював асистентом тренера в СК Дніпро-1 U-19 та був головним тренером другого складу юнаків (про це наш сайт повідомляв першим – і раніше). Базовий вік команди – 19-20 років. Грати Полісся-2 буде на центральному стадіоні в Житомирі.

«Наша основна ціль – щоб футболісти нашої Академії якнайшвидше заграли у Поліссі. Для цього будемо їх обкатувати у другій команді. Ми хочемо омолодити нашу першу команду, щоб її середній вік був 24-25 років», – казав Тесля раніше в інтерв’ю сайту «Український футбол».

Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт