Новини

Довбик забиває у дебютній грі з пасу Циганкова: український дует врятував Жирону від поразки у матчі з Реал Сосьєдадом

Переглядів 20901
Віктор Глухенький
5 голосів
Артем Довбик та Віктор Циганков. Фото: Жирона
В першому турі нового сезону іспанської Ла Ліги в одному з центральних поєдинків вікенду Реал Сосьєдад і Жирона розписали результативну нічию (1:1). Від поразки каталонський клуб врятував український дует Циганков–Довбик.

В літнє міжсезоння Жирона провела шість контрольних поєдинків і в жодному не програла. При тому, що протистояли підопічним Мічела не якість таксисти чи команди пизаводів, а чемпіон Італії Наполі та дуже потужний римський Лаціо, зокрема.

Зважаючи на це, вболівальники каталонського клуб резонно сподівалися, що і в протистоянні з непоступливим Реал Сосьєдадом Жироні до снаги буде зачепитися за очки. Сподівання справдилися.

Хоча за увесь перший тайм Жирона навіть не спромоглася влучити бодай раз у площину воріт. Мабуть тому, що в запасі сидів і чекав на свій шанс Артем Довбик.

Натомість команда з Країни Басків перший же удар у ствір воріт трансформувала в гол: Такефусу Кубо загубили в карному майданчику і японець ударом в один дотик, відправив м'яч у нижній лівий кут воріт.

На другий реальний гольовий момент довелося чекати аж до 67 хвилини: Мікель Оярсабаль розстрілював Пауло Гассанігу з кількох метрів, але голкіпер Жирони потяг цей потужний удар. 

І з'явився Довбик! Як потрібно забивати гравцям Реал Сосьєдаду показав саме український дует Жирони: Віктор Циганков класно подав на дальній кут, а Артем Довбик вколотив м'яча головою у сітку воріт. Для першого голу в Ла-Лізі українцю вистачило провести на полі всього вісім хвилин.  

▶️ Відео дебютного голу Артема Довбика у складі Жирони дивіться за ПОСИЛАННЯМ

Зрештою, гол Довбика став останній у цій грі. Дебют українця в Ла-Лізі однозначно вдався, але до гри Жирони питань вистачає.

Іспанія. Ла-Ліга. Сезон 2023/2024

Реал Сосьєдад – Жирона 1:1 (1:0)

Голи: Кубо, 5, Довбик, 72.

  • В наступному турі Жирона вдома прийматиме Хетафе. Гра відбудеться 20 серпня. Початок поєдинку о 18:30 за київським часом.
  • Гол Довбика перший в історії Ла Ліги, де українець забиває від гольової передачі іншого українця. 
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт