Новини

«Дебют у Дніпрі припав на «договірняк» із Шахтарем»: Геращенко згадав свій дебют за дніпровський клуб

Переглядів 388
Артем Жилінський
1 голос
Володимир Геращенко. Фото: СК Дніпро-1
Колишній капітан Дніпра та тренер Дніпра-1 Володимир Геращенко у своєму останньому інтерв’ю розповів, як дебютував у дорослому футболі та чому хотів забути цю гру, як страшний сон.

Володимир Геращенко – вихованець знаменитої футбольної школи Дніпро-75. Він з'явився у Дніпрі наприкінці 1983 року та грав до 1990-го. За столітню історію це був найкращий, зірковий період у клубу.

В ексклюзивному інтерв’ю для FanDay.net Геращенко згадав свій перший матч проти Шахтаря. Він сказав, чому хотів забути цю гру, як страшний сон.

«1985 рік, мені було 17. Я вийшов в основі на полі «Метеора» у матчі проти Шахтаря. Гра вийшла незабутня. Ми перемогли з хокейним рахунком – 5:4. Три м'ячі у ворота Шахтаря Олег Протасов забив. А нам Віктор Грачов поклав хет-трик. Так вийшло, що всі три м'ячі форвард Шахтаря з-під мене забив. Тож тієї ночі я так і не зміг заснути».

Також він згадав родзинку цього матчу. Під час гри Геращенко не знав, що матч із Шахтарем був договірним.

«Не приховуватиму, матч справді був договірним. Але тоді я про це не знав. Потім розповіли. А тоді мені просто хотілося швидше забути ту гру та ті м'ячі, що ми пропустили», — заявив Геращенко в інтерв'ю для FanDay.net.

Нагадаємо, що Дніпро зібрав усі призи, які розігрувалися тоді у радянському футболі: золоті медалі чемпіона 1988 року, Кубок сезону – 1988, Кубок СРСР – 1989, Кубок Федерації футболу – 1989.

Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт