Новини

Доля телепулу в руках Зеленського: Рада ухвалила закон на користь клубів-сепаратистів

Переглядів 478
Олександр Карпенко
2 голоси
Фото: сайт УПЛ
Верховна Рада України ухвалила зміни до Закону «Про фізичну культуру і спорт», які передбачають розмежування спортивних заходів і змагань.

Згідно з новою редакцією закону, спортивний клуб, який проводить захід в межах спортивних змагань та здійснює організаційне, фінансове та інше забезпечення його підготовки і проведення, вважається організатором спортивного заходу. Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту рекомендував парламенту ухвалити зміни, після чого він був визначений як невідкладний.

317 депутатів проголосували «за» зміни до закону, при цьому не було жодного голосу «проти» або ж «утримався». 34 нардепи не брали участі в голосуванні. Для набрання чинності закон має підписати Президент України, або ветувати та повернути його до парламенту на доопрацювання.

Ухваленню закону передувало звернення п'яти клубів УПЛ (Динамо, Дніпра-1, Металіста, Зорі та ФК Рух), які закликали впорядкувати визначення належного власника прав на телетрансляції футбольних матчів. Саме ці п'ять клубів не підтримали рішення про створення єдиного телепулу.

Цього літа клуби УПЛ більшістю голосів ухвалили рішення про створення єдиного телепулу, а офіційним транслятором матчів чемпіонату України стала компанія Setanta Sports. Поєдинки незгодних клубів транслюються на ресурсах медіагрупи 1+1.

Додамо, що Печерський районний суд м. Києва заборонив УАФ та УПЛ напередодні голосування відстоювати власні права по телепулу. УПЛ планує оскаржити попереднє рішення суду.

Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт