Новини

Джерело: ФІФА може використати появу України в заявці на проведення ЧС-2030 у власних інтересах

Переглядів 1431
Олександр Карпенко
1 голос
ФІФА. Фото: Google
5 жовтня керівники футбольних органів Іспанії, Португалії та України оголосили про намір подати спільну заявку для участі у тендері за право проведення ЧС-2030.

Вступ України до європейської заявки на проведення чемпіонату було розцінено ФІФА, як майстерний хід з боку УЄФА, щоб за вісім років чемпіонат відбувся у Європі. Спільна заявка України, Іспанії та Португалії складе конкуренцію південноамериканським країнам (Аргентина, Уругвай, Чилі та Парагвай), міжконтинентальному тріо (Саудівська Аравія, Єгипет та Греція), а також Марокко.

Видання Uol Sport стверджує, що у виборі господаря наступного чемпіонату світу, ФІФА зважатиме на політичну складову. Мундіаль у післявоєнній Україні відкриває перед міжнародною федерацією можливості отримати дивіденди у створенні гарного іміджу, а також залучення потенційних партнерів.

Не вдалось завантажити відео.

Нагадаємо, найближча світова першість пройде з 20 листопада по 18 грудня в Катарі, а Мундіаль 2026 року відбудеться в США, Канаді та Мексиці.

Господар чемпіонату світу-2030 буде визначений на Конгресі ФІФА, який проходитиме у 2024 році. Результати голосування залежатимуть від 211 країн-членів організації.

 

Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт