Новини

«Суддя неймовірним чином вигадав фол»: іспанські ЗМІ оцінили нічию своєї збірної U-21 з українцями на Євро-2023

Переглядів 3536
Артем Жилінський
1 голос
Україна-U21 - Іспанія-U21, Фото: Google
У матчі третього туру групового етапу Євро-2023 в матчі між молодіжними збірними України та Іспанії відбувся скандальний епізод, в якому взяв участь голкіпер Руслан Нещерет.

Поєдинок третього туру групової стадії чемпіонату Європи між молодіжними збірними України та Іспанії відбувся у Бухаресті у вівторок, 27 червня, і завершився внічию (2:2).

На 20 хвилині зустрічі стався спірний епізод. Український голкіпер Руслан Нещерет втратив м'яч у власному штрафному майданчику, а іспанський хавбек Родріго Рікельме відправив його в сітку воріт. Литовський арбітр Донатас Румсас зафіксував фол на воротарі та скасував гол.

Журналісти з іспанського видання AS вважають, що рефері вигадав фол і це справжня ганьба УЄФА, адже на такому турнірі система ВАР з’явиться лише в плей-офф. 

«Скандал вибухнув, коли м'яч вислизнув із рук Нещерета, а Рікельме проштовхнув його у ворота. Суддя неймовірно вигадав фол, ще раз давши зрозуміти, що це ганьба – УЄФА вважав, що VAR не знадобиться в турнірі, який дозволяє кваліфікуватися на Олімпійські ігри».

Marca відзначила гру українських футболістів, а щодо фолу, то іспанці переконані, що Нещерета взяли за руку і саме через це наш воротар помилився. 

«Збірній Іспанії довелося чимало постраждати, щоб досягти першого місця. Україна досягла успіху і відсунула Іспанію на друге місце, але потім талант Родрі та холоднокровність Абеля Руїса повернули їй лідерство.

Гол Рікельме спочатку здавався законним, але насправді іспанець схопив Нещерета за руку, через що воріт втратив м'яч, залишивши його в ногах Родріго».

Mundo Deportivo не задоволене рішенням арбітра, а також здивоване, що українці контролювали м’яч на рівні з іспанцями.

«Матч був рівним. Дивно, але володіння м'ячем було справді розподілене порівну, від чого іспанцям було не по собі. Родріго Рікельме забив гол, скориставшись грубою помилкою Нещерета. Але суддя помилився ще більше, вважаючи, що іспанець зробив фол, щоб відібрати м'яч».

  • Наша команда посіла друге місце у групі B з Іспанією, Хорватією та Румунією – фінішувала після іспанців. 
  • В 1/4 фіналу підопічні Руслана Ротаня зіграють із переможцем групи D.
  • 28 червня у заключному турі Італія зіграє з Норвегією, а Франція з Швейцарією. Судячи з усього, українці зіграють з французами.
  • Команда Ротаня перетиналася із цією збірною у відбірковому етапі на Євро-2023. Наші хлопці зіграли одну гру в нічию 3:3, а іншу програли 0:5.
  • Чвертьфінальний поєдинок за участі збірної України відбудеться 2 липня в румунському Клужі.
Найкращі букмекери
1
9.9
150000 грн
Сайт